Boek & Zopie-balie open bij Rijnlandse Boekhandel

lezen n Al sinds het begin van de corona-crisis bezorgt de Rijnlandse Boekhandel boeken en andere bestellingen bij mensen die niet naar de winkel kunnen komen.

Vanaf woensdag is het officieel toegestaan om boeken en kantoorartikelen, die van tevoren online of telefonisch besteld zijn, af te halen bij de winkel aan de Lange Voort. Daarvoor heeft de Rijnlandse Boekhandel een heuse Boek & Zopie-balie gemaakt. Daar kunnen de Oegstgeestenaren die de bestelling zelf af willen halen, terecht van 10.00 tot 16.30 uur. Het gaat dus om boeken en kantoorartikelen die van tevoren besteld zijn. "Het is ook verstandig om van tevoren te laten weten hoe laat u komt zodat de bestelling klaar staat en er geen onnodige wachtrij ontstaat bij de winkel", laat een blije René Koek weten.

"Afhalen mag dus maar we bezorgen, zeker in deze omstandigheden, graag de boeken bij u thuis. Daarvoor hebben we de stoere Rijnlandse Boekhandel-boekenbezorgers die geholpen worden door een heel aantal hulpvaardige vrijwilligers. Geweldig. Dus als u deze week nog een boek met lieve boodschap als Valentijnscadeau wilt laten bezorgen, kunnen wij dat voor u regelen."


Leids bollenasiel gaat weer open

groen n Het Leidse Bollenasiel is weer open.

Ook dit jaar kunnen de uitgebloeide bollen op vaste plaatsen worden ingeleverd. In Leiden breng je je bollen naar Hoeve Cronesteijn (Cronesteijn 1) of de inzamelplaats in de Merenwijk (bij de kinderboerderij). Alle soorten bollen zijn welkom, maar het is belangrijk dat je de bollen met het blad eraan inlevert. Bollen hebben deze bladeren nodig om weer energie te maken voor de bloem van volgend jaar.