Getuigen gezocht van inbraak

politie n Op donderdag 14 januari trof de 58-jarige bewoner van een huis aan de Hofbrouckerlaan rond 18.40 uur twee vreemde mannen aan in zijn woning op het moment dat hij thuiskwam van zijn werk.

Vanuit de voortuin riep hij heel hard naar de inbrekers, waarop deze een raam openden en een vloeistof in zijn gezicht spoten, die de ogen van de Oegstgeestenaar deden branden.

Daarna kreeg hij een trap of een duw, zodat hij achteroverviel in zijn voortuin. De twee jongemannen sprongen daarna uit het raam naar buiten en vluchtten weg via het Emmaplein en de Spaargarenstraat.

Hierna hielpen twee hardlopers, een man en een vrouw, de omvergeduwde man, en ging het slachtoffer naar de buren om zijn ogen uit te spoelen.

De twee jongens hebben enkele persoonlijke eigendommen van de bewoner buitgemaakt. De recherche komt graag in contact met de twee hardlopers.

De inbrekers worden 16 à 17 jaar oud geschat. Ze hebben een licht getinte huidskleur en zijn ongeveer 1,70 meter lang. Ze waren die donderdagavond 14 januari allebei in het donker gekleed.


De politie komt graag in contact met getuigen: Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.