Wat is er fijner dan om na een heerlijke wandeling een pondje kaas of een kant en klare maaltijd mee naar huis te nemen? | Foto Willemien Timmers
Wat is er fijner dan om na een heerlijke wandeling een pondje kaas of een kant en klare maaltijd mee naar huis te nemen? | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Oud Poelgeest opent eigen landgoedwinkel

lekkers n Op vrijdag 5 februari opende Kasteel Oud Poelgeest zijn landgoedwinkel in de kelder van de zeventiende-eeuwse buitenplaats. Een aanwinst voor Oegstgeest.

In de winkel natuurlijk de vertrouwde boeren kasteelkaas, en daarnaast prachtige dagverse in eigen keuken gemaakte producten en gerechten om thuis heerlijk van te genieten tijdens lunch, diner of borrel.

Veel regiogenoten hebben de verkwikkende werking van landgoed Oud Poelgeest inmiddels ontdekt. Het is aangenaam wandelen in deze groene oase middenin de randstad. Een hapje eten in het restaurant is er in deze maanden helaas niet bij, maar de komst van de landgoedwinkel zorgt er voor dat er evengoed genoten kan worden van al het heerlijks dat Oud Poelgeest te bieden heeft.

Wie, na bijvoorbeeld een stevige wandeling of een lange dag werken, trek heeft in soep, quiches, ragout of lekker stoofvlees, heeft in de winkel keuze te over. Ook voor de thuislunch zijn er heerlijke gerechten en mooie kazen te vinden.

Wie thuis helemáál wil uitpakken, fietst even langs het kasteel voor bijvoorbeeld huisgemaakte tartelettes, carrot cake, macarons of brownies, om zo huisgenoten te verrassen met een zelf samengestelde high tea. Voor de uurtjes daarna is er voor bij de borrel onder andere huisgemaakt brood, tapenade, aioli, noten en olijven te vinden.

"We zijn blij dat we met het openen van de landgoedwinkel in onze oude voorraadkamers bezoekers een echte kasteelbeleving kunnen geven. Bovendien helpt iedere klant met zijn aankoop dit prachtige landgoed in stand te houden. We hebben vanwege de coronamaatregelen als hotel, restaurant en evenementenlocatie zware maanden achter de rug. Dan is het fijn om bezoekers op een heel andere manier - natuurlijk geheel volgens de RIVM-richtlijnen - weer te verwelkomen in het kasteel”, aldus directeur Jan-Willem Besselink.

In de winkel kunnen klanten ook terecht voor sfeervolle cadeaus als een goede fles wijn, speciaal bieren, olijfolie, bijzondere chocolade, kasteelkaas of huisgemaakte jam.

Kortom: Wie zichzelf of een ander wil verwennen met historisch lekkers voor lunch, diner of borrel, loopt even kasteel Oud Poelgeest binnen via de ingang onder het bordes. “Een heerlijk alternatief als je een keer niet wil koken. Ook fijn om de drukke supermarkt te mijden, en de rust van Oud Poelgeest te ervaren”, besluit een enthousiaste directeur.

Landgoedwinkel Oud Poelgeest is iedere dag, dus van maandag tot en met zondag, geopend van 11.00 tot 18.00 uur.