Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

ASC tekent voor kunstgras

Vervolg van de voorpagina

Seps grootste worsteling in dit verhaal is die van de waarde van een bestemmingsplan. "Er is geen sprake van oud zeer in deze. Ik worstel oprecht met de vraag wat de waarde van afspraken vertaald in bestemmingsplan en koopovereenkomst is in deze. Tevens is kunstgras in de huidige tijd niet oké. Er is voorafgaand aan de verhuizing veel afgesproken. Over grasvelden, maar ook toen al over natuurwaarden en compensatie. Afspraken die bijna allemaal niet zijn nagekomen. Het vertrouwen is daardoor beschadigd.”

Sep benadrukt dat andere routes naar de eventuele aanleg van kunstgras chiquer waren geweest. "ASC had ook een buitenplanse aanvraag kunnen doen. Dat was in het licht van de geschiedenis juister geweest.”


Van start

CSC Sport is deze week van start gegaan in Sportpark Overveer met de werkzaamheden. De kunstgrasvelden – geschikt voor cricket en voetbal – zullen ingestrooid worden met kurk in plaats van rubber. Dat is milieuvriendelijker en koeler in de zomer.

Tegelijk wordt opdracht gegeven voor het aanbrengen van extra hagen langs de rand van het sportpark en bloemrijk grasland op het stuk land achter het clubhuis.


Als alles volgens plan verloopt, zijn de twee kunstgrasvelden voor 1 april aangelegd.

De bezwaarmakende partijen beraden zich op het vervolg; de weg naar de Raad van State ligt nog open. In dat geval kan de rechter alsnog beslissen dat de vergunning voor de velden ten onrechte is afgegeven. Bij zo’n uitspraak zou ASC de kunstgrasvelden weer moeten verwijderen.