Vrijdag werden de eerste vijfhonderd vaccinaties gegeven. | Foto Willemien Timmers
Vrijdag werden de eerste vijfhonderd vaccinaties gegeven. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Vaccinatielocatie open

vaccineren n Vrijdagmorgen 15 januari is de vaccinatielocatie van de regio Hollands Midden in het ECC-evenementengebouw (bij Holiday Inn) aan de Haagse Schouweg in Leiden geopend.

Die dag werden de eerste vijfhonderd vaccinaties gegeven aan verpleeghuispersoneel. In een aantal prikstraten kregen deze zorgverleners een dosis van het Pfizer-vaccin.

Zodra er meer vaccins komen kunnen in de regio vijfduizend of zelfs dubbel zoveel prikken per dag gegeven worden.


Jeugd Fiks krijgt veldtraining

De jeugd van Fiks is in training. Het is een ongebruikelijk beeld om korfballers in januari buiten te zien trainen. Immers, het is de tijd dat het zaalseizoen in de winterperiode volop aan de gang is. Echter, de corona gooit roet in het eten, waardoor de zalen niet mogen worden gebruikt en dus de competitie stilligt en als verloren moet worden beschouwd.
Fiks heeft besloten om de training voor de jeugd naar het veld te verplaatsen. Dit vindt plaats op de zaterdagen, zodat het gemis aan wedstrijden wordt opgevangen. "Het is van groot belang om het verenigingsleven daar waar mogelijk door te laten draaien. Dit is goed voor de onderlinge contacten en de binding aan de club. Bovendien is het van belang om de korfballende vaardigheden en de conditie op peil te houden”, stellen Dominic van Welzen en Youp Coli, die de training voor de jongste wedstrijdsporters onder de hoede hebben. Het is in deze periode dus anticiperen op mogelijkheden die er nog wel zijn.
Van 11.00 uur tot 12.00 uur begon de training voor de F- en E-jeugd. De opkomst van zeer groot; significant voor de grote behoefte om gezamenlijk te trainen. Daarna volgde een training voor de D-teams en later trainden ook de C-, B- en A-jeugd.