De Kerkbalansbanner wordt opgehangen aan de Regenboogkerk.
De Kerkbalansbanner wordt opgehangen aan de Regenboogkerk. Foto:

Start actie Kerkbalans:

‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’

geven n Afgelopen zaterdag werden om 13.00 uur precies de klokken van de Groene Kerk aan de Haarlemmerstraatweg geluid als startsein van de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Kerkbalans is de grootste fondsenwerfactie van het land; door het hele land vragen plaatselijke parochies en gemeenten aan hun leden om een financiële bijdrage over te maken. Dit is dus ‘het’ moment van geven voor je kerk.

In Nederland ontvangen kerkgemeenschappen geen subsidie. Alle kosten, voor onder andere de predikanten, de gebouwen en alle activiteiten, moeten dus door de leden zelf worden opgebracht. Daarom worden tijdens de actie Kerkbalans alle leden van onder andere de Protestantse Gemeente te Oegstgeest om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

"In deze onzekere tijden is het belang van de Actie Kerkbalans extra groot. De schadelijke gevolgen van het corona-virus, zoals eenzaamheid, angst en onzekerheid, kunnen worden verzacht door een goed functionerende kerk. Juist het verbindende aspect van kerk-zijn is in deze tijd heel hard nodig. Tegelijkertijd lopen de vaste kosten van de kerk gewoon door en zijn er extra uitgaven gedaan om alle diensten te kunnen uitzenden. Maar ook niet-leden zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om een bijdrage te geven. Bijvoorbeeld voor het in stand houden van het Groene kerkje, als locatie voor rouw- en trouw-bijeenkomsten of als een onmisbaar dorpsgezicht."
Meer info: www.pgoegstgeest.nl