Afbeelding
Foto:

Daan Olivier: D66-Vrijwilliger van het Jaar in Oegstgeest

politiek n Het is inmiddels een traditie geworden tijdens de Nieuwjaarsborrel: het bekendmaken van de vrijwilliger van het jaar. Dit jaar ging het allemaal wat anders dan voorgaande jaren. De uitreiking vond niet fysiek plaats maar online.

De vrijwilliger van het jaar 2020 van Oegstgeest is Daan Olivier. Daan studeert Bestuurskunde en is in 2019 lid geworden van D66. Daarvoor was hij professioneel wielrenner voor onder andere de Jumbo-Visma ploeg. Afgelopen jaar heeft Daan verschillende dingen voor de afdeling gedaan.


Hij ondersteunt het bestuur, organiseerde dit najaar de jaarlijkse nieuwe ledenbijeenkomst en hij is actief binnen de permanente campagne commissie. Achter de schermen of digitaal, want de straat op om in gesprek te gaan met de inwoners van Oegstgeest zit er in deze tijd niet in.

Voorzitter Carina Bos is blij met het aantal actieve leden dat D66 heeft in Oegstgeest en Katwijk: "Het is allerminst een vanzelfsprekendheid dat mensen veel tijd besteden aan hun vereniging en ik vind het mooi om daar op deze wijze aandacht aan de besteden. Binnen de afdeling hebben we meer mensen die actief zijn maar er kan er maar één de winnaar zijn".

Daan zelf is bescheiden en heeft het idee dat hij nog lang niet genoeg doet voor D66.