Inname SOEK

duurzaam n Kringloopwinkel SOEK is dicht. "Toch kunt uw verkoopbare goederen bij ons neerzetten", laat een vrijwilliger weten.

"Wij hebben speciaal daarvoor een ruime voorziening in de buitenlucht. U kunt terecht op woensdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur: Endegeesterstraatweg 1a."

De deuren van de kringloopwinkel blijven gesloten.


Hoogbouw in Leiden

gesprekken n In de week van 11 januari vindt de ‘Week van de Leidse Hoogte’ plaats. Tijdens deze week organiseert de gemeente Leiden vijf digitale stadsgesprekken over hoogbouw in de stad. Tot en met 17 januari kan men ook een online enquête invullen. Daarnaast organiseert men gesprekken met experts en wordt het inwonerspanel geraadpleegd. Alle inbreng wordt gebruikt bij het vernieuwen van de hoogbouwvisie: onderdeel van de Omgevingsvisie Leiden 2040.

doemee.leiden.nl


Weggeeftafel

duurzaam n Hoe kom je op dit moment van je spullen af nu de kringloopwinkels dicht zijn en heel veel mensen hun huis (weer) opruimen? Zet een weggeef tafel voor je deur! Zo’n tafel staat er op dit moment voor Rhijngeesterstraatweg 191. Hij was vol. Leeg. Weer vol. En weer leeg. En dat allemaal in een tijdsbestek van nog geen drie dagen. De bewoners, Hester en Robert Scheltens, zien met veel plezier hoe mensen blijven staan om te kijken. Op de tafel is een kaart bevestigd om mensen uit te nodigen om vooral ook spullen neer te zetten. Ook daarvan wordt steeds gebruik gemaakt.


Postzegels verzamelen

hobby n Voor veel mensen is het verzamelen van postzegels zo ongeveer de minst opwindende hobby die ze zich kunnen voorstellen. Stukjes gekleurd papier van anderhalve vierkante centimeter in een album stoppen. Aan de andere kant is er een flinke groep die zijn hart aan deze hobby heeft verpand.

In bijna alle gemeenten bestaan er postzegelverenigingen. De leden komen, normaal gesproken, elke maand wel een keer bij elkaar. Die bijeenkomsten zijn tijdelijk gestopt, maar al die verenigingen hebben ook nog een ‘rondzending': een pakket schriftjes, waarin verenigingsleden postzegels hebben geplakt die ze voor een zacht prijsje kwijt willen. Dat pakket gaat de vereniging rond. Iedereen kan de zegels eruit halen die hij graag wil hebben. Dat is het aardige van het lidmaatschap van een postzegelvereniging. In Oegstgeest is er geen een meer, maar in Leiden zijn er twee: De Postzegelvrienden en De Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars (LVVP).

depostzegelvrienden.club: Hans van Biezen: 071-576 6739; jaa.van.biezen@casema.nl

lvpv.nl/leiden: Jan v.d. Kasteele, 071-888 94 05; secretaris@lvpv.nl