Hugo, Max en Ilena. | Foto WT
Hugo, Max en Ilena. | Foto WT Foto: Willemien Timmers

Kinderen druk in de weer met kerstboom-challenge

verzamelen n Voor alle kinderen die helemaal klaar waren met binnen zitten, was er ook dit jaar weer de kerstboom-challenge, die door de gemeente Oegstgeest georganiseerd werd. Nog nooit werden zoveel bomen ingezameld: 3.259. Vorig jaar waren dat er 2.394. Deelnemers aan de challenge kunnen een cadeaubon van Intertoys winnen.

Om alle Oegstgeester kinderen te helpen, verzocht de gemeente aan iedereen de kale kerstboom na de feestdagen aan de straat te zetten. In alle wijken werd druk verzameld. Dat gaf hier en daar de nodige spanning omdat er soms iets te fanatiek naar afgedankte kerstbomen werd gezocht. "Mijn kind is met een vriendinnetje twee dagen bezig is geweest om kerstbomen te verzamelen en nu zijn ze door iemand anders onze tuin weggehaald", liet de moeder van een verdrietige jonge kerstboomverzamelaar weten op Facebook.
In Poelgeest sleepten Hugo, Max en Ilena (foto) samen heel veel kerstbomen bij elkaar. Onder de bomen ook zeer grote exemplaren die ze soms de halve wijk door moesten slepen.

De kerstbomen konden op 30 december en 7 januari worden ingeleverd op een zevental punten in Oegstgeest, onder andere op het parkeerterrein bij De Voscuyl en in Park Landskroon.

Voor elke boom die de kinderen inleverden, kregen ze een lootje. Hoe meer lootjes, hoe meer kans op een van de 23 cadeaubonnen van 10, 25 of 50 euro.


De winnaars van de kerstboom-challenge worden online bekendgemaakt op 13 januari op www.oegstgeest.nl en op de Facebookpagina van de gemeente Oegstgeest.

Afbeelding