Vers van de maand

Sneeuwpopje

Een jongetje

speelt met een sneeuwpopje

heb je het koud?

hier is mijn sjaaltje

ben je eenzaam?

dan lees ik je een verhaaltje voor

Opeens…verschijnt de zon

met schrik zegt het sneeuwpopje

volgend jaar

op hetzelfde plekje

ons afspraakje

wacht dan op mij


Zuha Babel kwam in 1996 uit Irak naar Nederland, leerde de taal en schreef jaren later haar eerste dichtbundel De Marionet. Ze vroeg mij de teksten kritisch te lezen, maar wie ben ik dat ik kritiek kan hebben op iemand die met zoveel verbeelding binnen korte tijd zo kan spelen met onze taal?

Ik zei haar dat ik verrast was van Sneeuwpopje omdat het voor de jongen blijft leven, ook wanneer het is gesmolten. “Alleen kunnen er verkleinwoordjes uit.” Ze keek me verbaasd aan: ”Maar die gebruik je toch voor de wereld van een kind?”

Ik had geen antwoord.

Nu ik het weer lees, hoop ik dat deze januari een sneeuwmaand wordt, er kinderen zijn die hun sjaal en hun verhaal geven aan die witte vriend en meteen een afspraak maken voor volgend jaar, op hetzelfde plekje.


Ronald da Costa


PGO luidde klokken van hoop

kerk n Op 31 december sloten we het bijzondere jaar 2020 af en luidden om 0.00 uur het nieuwe jaar in. Dit jaar zonder vuurwerk en daarmee in relatieve stilte.

Net als in vele andere gemeenten in Nederland luidde ook de PGO om middernacht de klok van het Groene Kerkje. Dit als teken van hoop voor een gezond en gezegend 2021.


DE-waardepunteninzamelingsactie van Lions verlengd

inzamelen n Vanwege corona heeft Lionsclub Oegstgeest-Warmond besloten de Douwe Egberts-waardepunteninzamelingsactie door te laten lopen in januari.

Daarom staan de grote DE-inzameldozen nog steeds bij AH-Kempenaerstraat en bij de twee Jumbo's in ons dorp. Dus aan dorpsgenoten de oproep: bent u er nog niet aan toegekomen de zolder op te ruimen, of de onderste laden van het dressoir na jaren eens uit te ruimen om die grote vergeten envelop met de vele over de jaren opgespaarde DE-punten te vinden, dan is het nu alsnog uw kans.

Maak de klanten van de voedselbank blij en deponeer, liefst per soort geteld en gemarkeerd in separate zakjes, in een van de grote kartonnen DE-bussen.