In Lisse lijken er nog geen coronapatiƫnten te zijn, maar dit beeld kan vertekend zijn omdat lang niet iedereen met klachten nog getest wordt.
In Lisse lijken er nog geen coronapatiƫnten te zijn, maar dit beeld kan vertekend zijn omdat lang niet iedereen met klachten nog getest wordt. Foto: Pixabay

Coronavirus bereikt regio

Al weken werd het nieuws gedomineerd door de berichtgeving over het nieuwe coronavirus. Op 2 maart werd de eerste patiënt met covid-19 geregistreerd in de veiligheidsregio Hollands Midden en op vrijdag 6 maart werd bekend dat ook een inwoner van Oegstgeest besmet was met het virus. Corona maakte alles anders. Donderdag 12 maart werd het sociale leven in heel Nederland op een lager pitje gezet door de coronamaatregelen van het kabinet en zondagavond 15 maart kwam het helemaal tot stilstand. Sportclubs en horeca gingen dicht, evenals zwembaden, bibliotheken, musea, bioscopen en theaters. Activiteiten en evenementen werden afgelast. Voor zover mogelijk moest iedereen thuiswerken en alle scholen en de kinderopvang werden met ingang van 16 maart gesloten.