Wil van Elks laatste column

correspondent n Jarenlang was Wil van Elk verbonden aan de Oegstgeester Courant, waarvan 35 jaar als columnist. In het voorjaar, toen de coronacrisis erin hakte en alle correspondenten even on hold werden gezet, was er tijdelijk geen ruimte voor zijn bijdragen in de krant.

Wil besloot, omdat hij inmiddels met pensioen gegaan was, helemaal te stoppen met de OC, en alleen de column nog te schrijven. Tot de laatste in deze krant.
"Als reactie op zeurberichtjes in de Oegstgeester Courant stuurde ik stukjes in. Bij de tweede of derde stond er al geen ‘Ingezonden' meer boven en was er een soort column geboren. Daarna zette ik er ‘Buitenlustigheden' boven, naar de wijk waarin ik woonde. Kort daarna verhuisden we naar Haaswijk en paste die naam niet meer en verzon ik Oegstgeestigheid. Ook voor het bedrijfsblad MEOBtiek stuurde ik stukjes in." Bij beide bladen was Antoon Koch de redacteur en voor beiden haalde hij Wil binnen.
Vanaf 1998 stond de column er elke week in. "Het leukste vond ik de reacties die ik soms kreeg. Daar kon ik dan op reageren en ontstond er een wisselwerking. Heel bijzonder, vooral omdat ik in begin dacht dat toch niemand het las! Nu ik met pensioen ben, is het mooi geweest. Met het einde van 2020, tevens het einde van Oegstgeestig.”

In januari een uitgebreid interview met Wil van Elk in deze krant.