R.-k. Willibrordkerk leeg in kerstnacht - nachtmis gestreamd

geloven n Alle kerstnachtmissen vanuit de H. Willibrordkerk worden gestreamd.

Op kerstavond kan men om 17.00 uur de livestream van de gezinsviering in Katwijk volgen. Kinderkoor De Vrolijke Noot zal daar de muzikale ondersteuning verzorgen. Zie hiervoor www.joannesdedoper.nl.

Op Eerste Kerstdag zijn de vieringen als op zondag: om 9.30 uur in Katwijk en de S. Jozefkerk in Wassenaar; om 11.00 uur in Oegstgeest en Voorschoten; om 16.00 uur in De Goede Herder in Wassenaar. Vanuit Voorschoten wordt de viering gestreamd.

Op Tweede Kerstdag zijn er alleen vieringen om 9.30 uur, in de Sint Willibrordus in Wassenaar en in de Joannes de Doperkerk in Katwijk.

Voor de vieringen op Eerste en Tweede Kerstdag geldt dat er maximaal 30 kerkgangers mogen zijn (plus de voorgangers, misdienaars, zangers, organist, koster etc.). Reservering vooraf is dus noodzakelijk, voor Oegstgeest via 071 517 53 04 of ­pastorie@willibrordoegstgeest.nl

Op kerstavond zullen de vieringen dus zonder kerkgangers plaatsvinden, en heeft men besloten deze vieringen alleen via een livestream te laten volgen.

In de dagen vóór Kerstmis en daarna is iedereen van harte welkom om een kaarsje op te steken en/of te komen bidden. Voor de openingstijden van de kerk in Oegstgeest kan men terecht op www.willibrordoegstgeest.nl of in de OKe.


Kerstvieringen PGO - digitaal vieren

geloven n Ieder jaar werden de kerstvieringen van de PGO druk bezocht. De kerken waren vol voor het kerstspel en de kerstnacht dienst. Hoe anders is dat dit jaar.

Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om kerst samen te vieren. Thuis op de bank. Alle diensten van de PGO zijn digitaal te volgen via www.pgoegstgeest.nl.

"Zelf kun je/kunt u ook iets doen. Zet een kaars klaar en steek die samen met ons aan. De kaars als teken van het nieuwe leven en hoop in deze donkere dagen. Zo verlichten we met elkaar Oegstgeest, vieren we het Kerstfeest samen en zijn we op afstand toch verbonden", aldus een vertegenwoordiger van de Protestantse Gemeente Oegstgeest.

Meer informatie en de link naar de diensten: www.pgoegstgeest.nl.


Excel: 'Dat kan sneller'

service n In het MKB wordt zo'n zestig procent van de automatisering van de verschillende dagelijkse processen in Excel gedaan.

Tegelijk wordt daarbij de kracht van Excel vaak nog voor geen vijf procent benut, en blijven veel dagelijkse handelingen onnodig veel tijd en geld kosten. Info: 06-14182804 / rene@deExcelStudio.nl.