Afbeelding
Foto:

Kerstboodschap burgemeester Jaensch

Beste inwoners van Oegstgeest

2020 is voor iedereen totaal anders gelopen dan gedacht. We kijken terug op een zwaar jaar waarin ons leven ingrijpend is veranderd, sinds dit voorjaar het coronavirus snel om zich heen greep. Maar ik heb het afgelopen jaar ook hartverwarmende voorbeelden gezien van medemenselijkheid.

De kerstdagen staan voor de deur. In de kern is dit een tijd waarin velen de geboorte van een heilig kind gedenken. Het kan ook een periode zijn die ons uitnodigt om stil te staan bij de vraag wat echt belangrijk voor ons is.

Deze week was het de kortste dag van het jaar. Vanaf nu neemt het licht weer toe. Het schijnsel geeft ons hoop op betere tijden. In 2021 wens ik u veel liefde, warmte en licht. Met aandacht voor elkaar, en daarbij misschien ook contact met iemand die wat meer alleen is.

Emile Jaensch


























Steek geen vuurwerk af dit jaar!

Vuurwerk afsteken mag dit jaar echt niet! Rond de jaarwisseling zijn er extra politieagenten en opsporingsambtenaren op straat om het verbod te handhaven. Mensen die betrapt worden met (illegaal) vuurwerk, krijgen een boete van minimaal 100 euro, worden doorgestuurd naar Halt of kunnen zelfs een taak- of gevangenisstraf krijgen. Verknal het niet voor jezelf!