The Rockschool maakt kerstclip voor en met regiogenoten

kerst n Ludwig Smith, eigenaar van The Rockschool kwam samen met een aantal mede-ondernemers op het idee iets te doen voor de regio. Iets wat ons allen bindt. Zijn jongste dochter Isaline kreeg de ingeving voor het maken van een kerstvideoclip waar zo veel mogelijk mensen en ondernemers hun steentje aan bijdragen.

Het resultaat is een feest van herkenning geworden. Het is een Leids, Oegstgeest en Voorschotens versie van het al om bekende liedje "All I want for christmas” van Mariah Carey geworden.

Alles maar dan ook echt alles is door mensen uit de regio gemaakt. Elk zinnetje van het lied wordt gezongen door een ander persoon. Jong, oud, man, vrouw. "We zochten niet naar perfectie maar naar alles waar kerstmis voor staat. Samen zijn, elkaar steunen, een beetje liefde voor elkaar hebben. Vooral in deze vreemde periode met allerlei regels hebben wij dat allemaal nodig", aldus Ludwig. Ook Jochem Meijer, Barry Badpak en topzangers en zangeressen als Lodewijk van Gorp (achtergrondzang Borsato), Debbie Helaha, Meike Hurts hebben allen belangeloos hun medewerking gedeeld.

Bij elk zinnetje werd ook een andere ondernemer gefilmd die onder de witte vlokken van een sneeuwmachine zijn kerstwensen doet. Ludwig wil ook alle ondernemers bedanken voor, ondanks de financiële druk van deze tijd, hun medewerking en steun. "Zonder deze mensen met het hart op de goede plek had dit leuke project ook niet van de grond gekomen."


Het lied en de clip zijn te zien en te horen op de regionale radio en tv-zenders Sleutelstad en Unity. Daarnaast natuurlijk ook op de website www.therockschool.nl, Facebook en Instagrampagina's van The Rockschool Leiden/Oegstgeest/ Voorschoten.


Inzameling mobiele telefoons succes

geven n De actie inzameling mobiele telefoons heeft veel respons opgeleverd.

"Vorige week heb ik een doos met ruim vijftig niet meer gebruikte mobieltjes en smartphones naar het regionale inzamelpunt gebracht", vertelt Wim van Tuijl. "Het mes snijdt aan twee kanten. Dorcas ontvangt geld van een recyclebedrijf per mobieltje en bruikbare materialen worden opnieuw gebruikt. Daarmee krijgt Dorcas extra geld beschikbaar voor haar hulpverleningsprojecten in onder meer Afrika en restafval van mobieltjes komen vanwege hergebruik niet in het milieu terecht."
Het blijft altijd mogelijk om niet meer gebruikte mobiele telefoons bij Wim in te leveren.

MH Tromplaan 33 • 071 -5153915