Festival of Advent Lessons and Carols

muziek n Op zondag 13 december verzorgt het koor Cappella pro Cantibus onder leiding van Rens Tienstra in samenwerking met de PGO weer een Festival of Advent Lessons and Carols.

Een serie van negen korte lezingen van het kerstverhaal, afgewisseld met gezongen carols en hymnen. Cappella vult dit jaar de koormuziek in met carols van Vaughan Williams, Howells, Warlock en Tavener.

Vanwege de coronamaatregelen zal het koor niet live aanwezig zijn; de koormuziek wordt van tevoren opgenomen en is ter plekke op een scherm te zien en te horen. Iedereen is van harte welkom om de viering bij te wonen. "We kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten. Meldt u zich daarom van tevoren even aan via de website. U kunt de dienst ook – live en achteraf – vanuit huis meemaken via een videoverbinding. Zie www.pgoegstgeest.nl."

Datum en tijd: zondag 13 december, 16.30 uur;

Locatie: Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest;

Aanmelding en videoverbinding: www.pgoegstgeest.nl;

Toegang: gratis. De organisatie stelt het op prijs als men een bijdrage overmaakt naar het rekeningnummer dat in het programmaboekje vermeld zal staan.


Kerstoptredens Unity NL Café

muziek n Komende zaterdag treden er 17 artiesten op tijdens het Unity NL Café. de kersteditie. Onder andere Mart Hoogkamer, René le Blanc, Marlane, Dario, Theodoor, Ray Benjamin, Sander Kwarten en Leen Zijlmans treden op. De artiesten treden op in kerststijl. De uitzending wordt gepresenteerd door Elmar Bus en Rudo Slappendel.

De uitzending start om 19.00 uur en gaat door tot middernacht. Luisteren kan via Unity NL op 106.1FM en meekijken kan op televisie.


Waterrad wacht op second opinion

kunst n In augustus 2020 heeft het college aangegeven plannen te maken om het kunstwerk Het Waterrad in de wijk Poelgeest om veiligheidsredenen te gaan slopen. Uit een rapport van een extern adviesbureau bleek dat het kunstwerk ook met extra maatregelen niet honderd procent veilig te krijgen is. Met de kunstenaar was afgesproken dat het kunstwerk zou worden verfilmd, voordat een sloopvergunning zou worden aangevraagd.

Veel inwoners willen Het Waterrad behouden. De gemeente zal daarom bij een ander adviesbureau een second opinion over het veilig maken en de resterende risico's aanvragen. Het Waterrad blijft voorlopig staan, in afwachting van deze second opinion. De film verschijnt in ieder geval, want deze opdracht is al verstrekt. Zodra de second opinion is uitgebracht, zal de gemeente eerst met de kunstenaar en dan met de bewoners van de wijk in gesprek gaan. Daarna volgt een voorstel aan de gemeenteraad.