Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Vervolgonderzoek verkabeling wordt uitgevoerd door TenneT

politiek n Het Oegstgeester college heeft TenneT TSO B.V. de opdracht gegeven voor het uitwerken van een standaard basisontwerp voor het verkabelen van de bestaande bovengrondse hoogspanningsverbinding in Oegstgeest.

Dit is een vervolgonderzoek naar aanleiding van het in mei 2019 afgeronde haalbaarheidsonderzoek van TenneT. Hieruit bleek dat verkabelen en verplaatsen van bovengrondse hoogspanningsverbindingen in Oegstgeest mogelijk is. ln dit tweede onderzoek wordt op detailniveau nagegaan hoe de verkabeling kan worden uitgevoerd en welke investering dit van de gemeente verlangt.

Na afronding van het vervolgonderzoek door TenneT legt het college de raad een investeringsvoorstel voor ter besluitvorming. Hierin worden de kosten opgenomen voor het gemeentelijk aandeel van het verkabelen op basis van het basisontwerp van TenneT en staat een dekkingsvoorstel van deze kosten. Een bewonersinitiatief is al jaren bezig Oegstgeest warm te krijgen voor verkabeling, en hoopt dat het traject voorspoedig zal verlopen.