Kraemerpark krijgt subsidie

groen n Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest heeft besloten om de vereniging van eigenaren van het Hendrik Kraemerpark (het voormalige Zendingshuis) voor de periode 2021 tot en met 2024 een jaarlijkse subsidie te verlenen van € 10.175,- voor het onderhoud aan het park.

B&W vindt het van belang dat het Kraemerpark rondom de (private) woningen openbaar toegankelijk is voor wandelaars. Het park is onderdeel van de hoofdgroenstructuur van Oegstgeest, ligt in de landgoederenzone en is deel van wandelroutes door het dorp.


Kapotte lamp leidt naar hennep en wapens

politie n Op 4 december hielden wijkagenten op de Hugo de Vrieslaan een bestelauto staande met een kapotte koplamp. Tijdens controle kwam er een sterke henneplucht uit de auto. Toen agenten achterin het voertuig keken, bleken er twee personen in de laadruimte te liggen die wat hennep bij zich hadden. Deze twee personen hebben een bekeuring gekregen. Bij controle van de bestuurder bleek hij meerdere verboden wapens op zak te hebben. De 20-jarige man uit Oegstgeest is aangehouden voor verboden wapenbezit.