Afbeelding
Foto:

Duurzame naaien: Upcycle!

cursus n Duurzaam en creatief bezig zijn kan tijdens de cursus Duurzaam naaien – Upcycle vanaf 4 januari bij Volksuniversiteit Oegstgeest. Upcyclen betekent werken met tweedehands kleding en het zo transformeren dat het weer een tweede leven krijgt als een ander kledingstuk. Als je op een creatieve manier kijkt naar een tweedehands kledingstuk, zal je zien dat het eigenlijk ook gewoon een lap stof is.

Deze naaicursus heeft een duurzame insteek, waarbij steeds verschillende kledingstukken en hergebruikt textiel als uitgangspunt worden genomen voor een nieuw kledingstuk. Voor de cursus is enige ervaring met het werken op een naaimachine zeer gewenst. Naast het aanleren van technische naaivaardigheden en werken met patronen wordt ook aandacht besteed aan de problemen van de mode- en textielindustrie en de lange weg die is te gaan naar duurzaamheid. Als onderdeel hiervan wordt een uitstapje gemaakt naar een kringloopwinkel.

Tijdens de vijf bijeenkomsten worden inspirerende voorbeelden aangereikt die verder gaan dan ‘mouwen afknippen om van een T-shirt een hemdje te maken’.


Startdatum: 4 januari
Tijden: 19:30 - 21:30 uur
Prijs: 130 euro
Locatie: Volksuniversiteit Oegstgeest
Informatie en aanmelding: www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit