'Gaaf om zo in coronatijd elkaar niet te vergeten.'
'Gaaf om zo in coronatijd elkaar niet te vergeten.' Foto:

Jong en oud komt digitaal samen bij Sinterklaasbingo

vieren n Groep 3 van basisschool de Lichtwijzer aan de Van Houdringelaan heeft vorige week een digitale Sinterklaas-bingo gehouden met ouderen uit woonzorgcentrum Van Wijckerslooth. De bewoners van het centrum, dat onderdeel is van Marente, zijn ongeveer de buren van de school.

De gezellige middag vond plaats in samenwerking met de Stichting Present. "Het was heel bijzonder om dit zo samen te doen met elkaar en aan beide kanten werd genoten. Gaaf om zo in coronatijd elkaar niet te vergeten en ook de ouderen een sinterklaasfeestje te geven", verwoordde een deelnemer.

Naast de kaartjes en tekeningen die eerder dit jaar gestuurd zijn naar de ouderen is echt contact, al is het via het digibord, wederzijds erg waardevol.

Een Marente-bewoonster van 97 jaar las de leerlingen én de andere bewoners, met verve een Sinterklaasverhaal voor. Op de bingokaart stonden woorden en plaatjes uit het verhaal die weggekrast mochten worden als je ze het in het verhaal voorbij hoorde komen. Iedereen had bingo!

Het videobellen werd afgesloten met een ‘Dag Sinterklaasje’ wat aan beide kanten naar hartenlust werd meegezongen terwijl jong en oud naar elkaar zwaait.

Een bijzondere invulling van het project 'Onze school is Present' waarin De Lichtwijzer samen met Stichting Present invulling geeft aan de maatschappelijke betrokkenheid en burgerschapsvorming van de leerlingen.

Afbeelding