Acht volle dozen met shorts, shirts, gymschoenen en dergelijke werden door de Lions overhandigd aan de directeur.
Acht volle dozen met shorts, shirts, gymschoenen en dergelijke werden door de Lions overhandigd aan de directeur. Foto:

Sportkleding voor centrum Teylingereind

doneren n Lionsclub Oegstgeest-Warmond heeft dit najaar een inzamelactie gehouden voor gebruikte (jeugd)sportkleding die nog in goede staat is.

Het doel was om Forensisch Centrum Teylingereind (gelegen aan de rand Oegstgeest, nabij de Klinkenbergerplas) te voorzien van kleding voor jongens van 12 tot 24 jaar oud voor sporten tijdens hun verblijf in Teylingereind. Helaas zijn deze giften noodzakelijk omdat de families van de jongeren in vele gevallen er niet zijn, of niet in staat zijn in sportkleding te voorzien.

Op 27 november zijn acht volle dozen met shorts, shirts, gymschoenen en dergelijke overhandigd aan de directeur, mevrouw Soraya Beumer, en haar collega’s. Met veel dank werd de waar in ontvangst genomen om te worden geplaatst in ‘de kledingwinkel’ van Teylingereind. Dit is een door medewerkers gerunde ‘winkel’ waar jongeren die dat nodig hebben gratis kleding mogen uitzoeken die aan Teylingereind gedoneerd is.

Omdat de kleding vaak mee naar huis gaat met de jongens na beëindiging van hun verblijf, is continu aanvullen van de voorraad zeer gewenst. De Lionsclub zal daarom van tijd tot tijd opnieuw inzamelen. "Heeft u op dit moment zelf overtollige maar nog bruikbare sportkleding in huis? Schoenen en warme winterjassen zijn ook erg welkom. Mailt u ons dan gerust op actieLIONS@kpnmail.nl,” aldus de organisatie. Er komt dan graag een Lion langs om de waar af te halen.