Verkeersbrigadiers Vicky en Philip ontvangen nieuwe jassen van wethouder Matthijs Huizing. | Foto Wesley de Wekker
Verkeersbrigadiers Vicky en Philip ontvangen nieuwe jassen van wethouder Matthijs Huizing. | Foto Wesley de Wekker Foto: Wesley de Wekker

Brigadiersjassen voor in de spits

verkeersveiligheid n Op vrijdagmorgen 4 december ontvingen Vicky en Philip, verkeersbrigadiers van Jenaplanschool De Kring (Willibrordlocatie), nieuwe brigadiersjassen uit handen van wethouder Matthijs Huizing.

Vol enthousiasme zetten deze brigadiers zich samen met anderen elke schooldag in om de kinderen tijdens de ochtendspits een veilige oversteekplek op de drukke Rhijngeesterstraatweg te bieden. Deze 'oversteekcoaches' begeleiden de schoolkinderen op het zebrapad en de fietsoversteekplaats veilig naar de overkant van de straat.


De gemeente Oegstgeest heeft bijgedragen aan dit mooie initiatief door brigadiersjassen aan te schaffen voor de school. "Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de kinderen van De Kring iedere dag veilig naar school kunnen."

De politie is verantwoordelijk voor de opleiding (een theoretisch deel en een praktisch deel) en het toezicht op de verkeersbrigadiers, de gemeente verzorgt de verzekering, en maakt incidenteel budget vrij voor de materialen die nodig zijn, zoals jassen.