Mevrouw Schwencke onthulde een collage van originele litho’s.
Mevrouw Schwencke onthulde een collage van originele litho’s. Foto:

Originele litho’s Dorpscentrum onthuld

kunst n Op 2 december heeft mevrouw Schwencke in Dorpscentrum Oegstgeest een collage van originele litho’s onthuld.

Deze litho’s zijn bij het opruimen van oude kerkarchieven van de Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGO) enkele jaren geleden tevoorschijn gekomen. De vader en moeder van mevrouw Schwencke hebben zich indertijd beijverd om, samen met Carla de Glopper onze gemeentearchivaris, het archief dat opgeslagen lag op een zolder in de Pauluskerk, te (re)organiseren. Bij dit ‘monniken-karwei' kwam een aantal originele litho’s tevoorschijn, dat door de familie Schwencke, met toestemming van de PGO, geschonken is aan het Dorpscentrum. Enkele afbeeldingen van deze litho’s zijn verwerkt in de schitterende scheidingswand tussen de Grote Zaal en het ‘ontmoetingsgedeelte’ van het centrum.

Door de inzet van één van de creatieve vrijwilligers zijn de litho’s nu in een collage geplaatst en heeft deze een voorname plaats gekregen in het ‘ontmoetingsgedeelte’ naast de scheidingswand.

Door het wegtrekken van de vlag van het Dorpscentrum heeft mevrouw Schwencke deze collage onthuld.


'Echtpaar Schwencke heeft zich beijverd om het archief te reorganiseren'

"Wanneer u in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om deze litho's te komen bekijken, en om te zien of u de afbeeldingen terugvindt op de schitterende scheidingswand”, aldus voorzitter Joop Verdonk.