De eerste Oegstgeester bal ging afgelopen vrijdag over de toonbank van 't Haasje. Van links naar rechts: Alexander Beekhuis, Rob Heemskerk, Marijke in ’t Veld en Marjolijn van der Jagt.. | Foto Willemien Timmers
De eerste Oegstgeester bal ging afgelopen vrijdag over de toonbank van 't Haasje. Van links naar rechts: Alexander Beekhuis, Rob Heemskerk, Marijke in ’t Veld en Marjolijn van der Jagt.. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Start gezamenlijke actie Horeca Oegstgeest #alleballenverzamelen

horeca n Van 20 november tot en met 22 december strijdt de horeca in Oegstgeest om de titel en trofee ‘De lekkerste bal van Oegstgeest.’

Vrijdag 20 november vond de aftrap van de actie #alleballenverzamelen plaats bij snackbar ’t Haasje. Alexander Beekhuis (voorzitter winkeliersvereniging Lange Voort) en Marijke in ’t Veld (voorzitter winkelgebied de Kempenaer) mochten de eerste gehaktbal in ontvangst nemen en proeven.

"Een mooi en smakelijk initiatief om de horeca een hart onder de riem te steken. Een initiatief dat wij als winkeliersvereniging omarmen", aldus Alexander. "Dit zorgt voor verbinding in het dorp tussen de horeca en de winkeliers. Juist in deze tijd moeten we elkaar steunen", voegt Marijke er nog aan toe.

De actie is door Sandra Nonhebel Projecten en Dorpsmarketing Oegstgeest in het leven geroepen om de horeca een extra boost te geven. De naam is een knipoog naar ‘de geuzennaam’ van Oegstgeest: 'Ballendorp'.


Deelnemers

De tien deelnemers (Restaurant de Jonker, Villa Beukenhof, Domino’s Pizza, Snackbar ’t Haasje, P62 Pizza & Pasta, Toko Lekki, Het Beleg van Oegstgeest, Dames Dietz, China House en Visgilde Hugo van der Meij) hebben een eigen bal ontwikkeld; een smakelijke vlees, vega of vis creatie.

Van 20 november tot en met 22 december kunnen bewoners deze bestellen of afhalen. De deelnemer die op 22 december de meeste ballen heeft verkocht, wint de trofee ‘De lekkerste bal van Oegstgeest’.


'Wie wint de trofee ‘De lekkerste bal van Oegstgeest’?'

Deze specifieke horeca actie sluit mooi aan bij de reeds bestaande oproep: Houd Oegstgeest vitaal, koop lokaal!

"Wij hopen dat de bewoners deze actie kunnen waarderen, de horeca steunen en verschillende ballen gaan proeven", glimlacht Marjolijn van der Jagt van Dorpsmarketing Oegstgeest. "We zijn verheugd dat er tien deelnemers meedoen, maar wie nog wil aansluiten bij deze actie is welkom."


Alle Oegstgeestenaren die een foto delen van hun favoriete bal op social media (#alleballenverzamelen) steunen hun favoriete restaurant, en maken kans op leuke prijzen.

Op de website www.terugnaaroegstgeest.nl vind je meer informatie over de actie, de deelnemers en hun ‘signature bal'.