Sintworkshop

kuntselen n Op zondag 29 november van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen vanaf zes jaar deelnemen aan een Sint-knutselworkshop in Het KunstKasteel.

Alle kinderen krijgen leuke Sintattributen en maken iets in het Sinterklaas-thema. Meedoen kost 17,50 euro. Dit is inclusief materiaal en iets lekkers. Voor deze middag is opgeven nodig. Dit doe je door een app te sturen naar Hester op 06-23521164. Het KunstKasteel ligt aan de Rhijngeesterstraatweg 191, áchter het Huis Ampijoloe. www.kunstkasteel.com


€4647,88 voor Alzheimer Nederland

geven n De collecte van begin november voor de Stichting Alzheimer Nederland had dit jaar behoorlijk last van de omstandigheden. Zeker de helft van de collectanten haakten af, omdat ze vanwege het coronavirus niet mochten of durfden te collecteren. Gelukkig hebben velen wel geflyerd.

De 22 collectanten die het wel aandurfden hebben met elkaar toch voor een geweldig resultaat gezorgd, onder meer doordat veel inwoners van Oegstgeest digitaal geld overmaakten met behulp van de QR-code op de collectebus. Het totale resultaat is daardoor weer bijna net zo groot als vorig jaar: € 4647,88.


Gebouwen kleuren oranje

aandacht n Woensdag 25 november is het Orangeday. Vanaf 25 november kleuren over de hele wereld belangrijke monumenten oranje, ook het gemeentehuis van Oegstgeest wordt in de avond een aantal dagen oranje aangelicht. Hiermee wordt internationaal aandacht gevraagd voor het terugdringen van het geweld tegen vrouwen. Woensdag zal ook de speciale vlag voor het gemeentehuis gehesen worden.