Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Collecte Leger des Heils aan de deur

geven n De coronapandemie zet veel op losse schroeven. Zo heeft het Leger des Heils lang getwijfeld of het verantwoord is de deurcollecte in 2020 door te laten gaan. Men besloot dat het kan, met wel een aantal tips om in de veiligheid van collectanten en bewoners te voorzien.

Dus gaan komende week, van 23 tot en met 29 november, toch weer een aantal mensen huizen langs met de rode collectebus. Zij houden afstand. En omdat een QR-code op de identiteitskaart is aangebracht kan er geheel contactloos aan de deur worden gedoneerd. Natuurlijk zijn er medewerkers die dit jaar liever overslaan. In lang niet alle Oegstgeester wijken zal dus worden gecollecteerd. Daarom zal er in twee winkelcentra ook een straatcollecte worden gehouden.

De collecte bracht in 2019 ongeveer zesduizend euro op. "Daar mogen we als dorp trots op zijn! In 2020 zullen we dat zeker niet evenaren", aldus de organisatie.

De collecte vindt plaats onder de noemer ‘Samenleven doe je dus niet alleen’. Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils.
Er worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd. Zo wordt bijgedragen aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood.


Halloween fotowedstrijd

griezelen n De winnaars van de Halloween-fotowedstrijd van Winkelgebied De Kempenaer kregen vorige week hun prijs uitgereikt.

De eerste prijs was voor Saar Tannemaat (9), die in groep 6 op de Woutertje Pieterse zit. Zij had een griezelige foto van zichzelf ingeleverd, waarbij ze haar eigen hoofd los in haar handen hield.
Samen met haar vader, moeder en broer Loek, die achtbaanbouwer wil worden, mag zij een dagje naar de Efteling

Flint Sanders won de tweede prijs van de Halloween-wedstrijd: entree voor vier personen voor Corpus 'Reis door de mens'.