Afbeelding
Foto:

Parkeren bij zwembad Poelmeer

Geachte Raadsleden, Burgemeester en Wethouders,

Sinds 2013 is er veel besproken en vooral goed gegaan met ons zwembad Poelmeer. Maar het lijkt er nu op dat het bad al dan niet bewust van alle kanten wordt lek geprikt.

1. Sinds meer dan een jaar of misschien nog wel langer, verhuurt de gemeente het parkeerterrein van Poelmeer aan bedrijven. Hierdoor is de parkeercapaciteit met soms meer dan 35% vermindert. Waarschijnlijk verdient de gemeente aan deze verhuur, maar dit gaat wel ten koste van de omzet van het zwembad. Maar wat erger is, op deze manier krijgt men een prima antireclame; bij Poelmeer kan je niet meer parkeren.

2. Op drukke dagen staan de auto's voor bezoekers van Poelmeer en ASC door de hele wijk geparkeerd. Er is destijds ongetwijfeld een puik onderzoek gedaan naar de benodigde parkeercapaciteit voor ASC en het zwembad, voor auto's en fietsen, maar klopte die wel? Want op drukkere dagen loopt e.e.a. goed vast. Vooral ten nadele dus van zwembad Poelmeer en de omwonenden.

3. ASC heeft nog nèt geen ledenstop. Vrijwel alle Oegstgeester sportverenigingen hebben dat in het verleden vast wel eens meegemaakt. Vivax werd destijds zonder problemen gewoon afgeknepen; van een van de grootste Nederlandse zwemverenigingen naar een hele kleine club vanwege het sluiten van het buitenbad. Met een ledengroei van ASC met 20-30%, dat verwacht men zelf, komt er dus een echt groot parkeerprobleem.

De vraag is; hoe gaan de gemeente en ASC dat oplossen? Het mag niet ten koste gaan van het zwembad en de wijkbewoners, lijkt ons. Of toch maar parkeren langs de Abtspoelweg regelen, ruimte genoeg?

Met vriendelijke groeten,

Erik Rörsch, namens de inmiddels uitrustende: De Nieuwe Vrienden van Poelmeer.


Soek

Hebben wij als inwoners van dit mooie dorp niet gewoon de morele verantwoordelijkheid Soek te behouden? Wij als inwoners zijn ook verantwoordelijk de verkeerde partijen te hebben gekozen. Partijen die er geen moeite voor willen doen deze hele mooie sociale maatschappelijke onderneming zonder winstbejag te steunen in hun voortbestaan.

Zeker in deze coronatijd is duidelijk geworden hoe belangrijk betekenisvolle dagbesteding en sociale cohesie is en veel mensen in de samenleving in het hart raakt. Als het belang voor het behoud van Soek niet ingezien wordt of veronachtzaamd blijft en dit proces binnen de Raad zo doorgaat, dan zal het de samenleving uiteindelijk ook meer geld gaan kosten omdat eenzaamheid mensen meer raakt.

Het is jammer voor alle mensen die nu niet op vakantie kunnen gaan Corona en verstoken blijven van de jaarlijkse sociale contacten en afleiding van het dagelijkse leven en werk.

Nu even aandacht voor de mensen die het hele jaar werken voor Soek en daar ook hun sociale contacten hebben; Dat wordt hen nu afgenomen door geen geld en ruimte binnen het dorp vrij te maken voor het behoud van Soek, een mooie instelling.

Maar wel wordt overwogen een budget vrij te maken voor de restauratie van een waterrad voor €100.000,-!

Hoe zit dat met de Soek?

En op welke keuzes worden deze overwegingen gebaseerd?

Henk Heemskerk

Door John Vroom

Ik zag dat ...

• de Bibliotheek alert gereageerd heeft op de noodgedwongen tijdelijke sluiting door weer te starten met de Afhaal- en BezorgBieb service. Gelukkig mogen ze eind deze week weer open

• de Kerstverlichting in de winkelcentra opgehangen is en brandt

• het bedrijf van Oegstgeestenaar Menno Smitsloo het predicaat Hofleverancier heeft ontvangen en las in het Leidsch Dagblad dat Menno zijn carrière startte met de verkoop van tweedehands Volkswagen Kevers

• Rhijngeesterstraatweg 31 [Café de Gouwe] een aanvraag omgevingsvergunning heeft ingediend ten behoeve van een winkelfunctie voor de periode van 1 jaar

• Oegstgeestenaar Arjan Leest het initiatief heeft genomen met Mei Li Vos om een actie te starten #Koop de Hema, vanuit de stichting Hena in samenwerking met het alternatieve beursplatform, waarbij geld ingelegd kan worden om een stukje HEMA te kopen

• er druk verbouwd wordt in de nieuwe vestiging van de Dames Dietz op de hoek van de Kemp en de Terweeweg. Ik laat mij vertellen dat de zaak op 8 december officieel open gaat

• de winkeliersverenigingen van Noordwijk gezamenlijk de Noordwijkse Cadeaubon hebben ontwikkeld om het ‘Koop Lokaal' principe een extra boost te geven. Wellicht ook een suggestie voor Oegstgeest?

Zakelijke nieuwtjes? Laat ze ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl