Koffiespeeltuin

ontmoeting n Op 25 november vindt de Koffiespeeltuin plaats in de bibliotheek in Oegstgeest.

Naast ontmoeting en de mogelijkheid tot spelen en het lezen van boekjes staat dit keer het thema ‘spelen’ centraal. Spelen is een wezenskenmerk van kinderen. Het hoort bij hen. En het wordt gemakkelijk gekoppeld aan ontwikkeling en leren. Elske Sigmond – de Bruin, orthopedagoog en kinderpsychotherapeut met specialisatie speltherapie, legt uit wat er zo karakteristiek is voor het spelen van een kind. Er wordt dieper ingegaan op passend speelgoed per ontwikkelingsfase. En er wordt gekeken naar materialen in de bibliotheek die te gebruiken zijn om het spelend ontdekken te stimuleren.

25 november. Kinderhoek bibliotheek Oegstgeest, 9.30 tot 11.00 uur. Tijdens deze maandelijkse Koffiespeeltuin in de Bibliotheek kunnen ouders (maar ook opa’s/oma’s en de oppas) terecht om boekjes te lezen, te spelen en andere ouders te ontmoeten.


Bomen dreigen om te vallen

gevaar n Zondag dreigde een aantal bomen in de Frans Halslaan om te vallen. Door werkzaamheden in de straat, (het door een inschattingsfout wegzuigen van teveel grond en beschadigen van cruciale wortels), stonden de bomen minder stevig in de grond. De brandweer heeft een boom getopt en anderen gestabiliseerd.