Kelly van de Sande met wijkbewoner Frank ter Beek. | Foto Willemien Timmers
Kelly van de Sande met wijkbewoner Frank ter Beek. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Groot Leiderdorps Dictee online

aanmelden n Op woensdagavond 18 november, 20.00 uur vindt het negende Groot Leiderdorps Dictee plaats, georganiseerd door de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU).

Dit keer kunnen belangstellenden uitsluitend online aan het dictee meedoen.

Het dictee is geschreven door taalkundige Wouter van Wingerden. Burgemeester Laila Driessen zal het dictee voorlezen. De deelnemers zullen haar via live stream kunnen horen en zien en hun werk vervolgens digitaal insturen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de LVU via info@volksuniversiteitleiderdorp.nl.


Poelgeest is op zoek naar warmte

energie n Waar haalt Poelgeest haar warmte vandaan? Wordt het restwarmte uit Rotterdam, of dichtbij, duurzaam, de wat magische oplossing, warmte uit water. Ofwel: Aquathermie?

Energiek Poelgeest maakt zich al jaren sterk voor het onderzoeken van de laatste optie. En die inspanning voor een duurzame, betaalbare oplossing is niet onopgemerkt gebleven.


De provincie Zuid-Holland zet een aantal ‘energie-transitie' locaties in het zonnetje, en begint in Poelgeest. Er wordt een doorlopende Vlog gemaakt, langs verschillende wijken, in samenwerking met professional vlogster Kelly van de Sande (www.kellymaakt.nl).
Informatief voor de bewoners, en leerzaam ook voor de provincie. "Zal het helpen om een moeilijk onderwerp aan een groot publiek uit te leggen? Het levert in elk geval een mooi filmpje over de wijk op. We zijn benieuwd", aldus leden van de wijkgroep Energiek Poelgeest.


Zie ook: energiekpoelgeest.nl