Afbeelding
Foto:

De SOEK, ondanks groot succes geen zicht op nieuw onderdak.

Sinds de heropening van de SOEK na de piek van de eerste coronagolf, is het ongekend druk in de winkel. Ook nu nog maar tien mensen tegelijk in de winkel mogen worden ontvangen weerhoudt dit klanten er niet van om de winkel te bezoeken. In de tuin is een grote tent geplaatst waar gebruikte spullen worden ingebracht. De 53 vrijwilligers kunnen de inbreng en verwerking van de spullen nauwelijks aan....

Alle waardering en succes ten spijt, helaas is de SOEK acuut in hoge nood. Niet in geldelijke zin, integendeel, maar zij verliezen binnen afzienbare tijd het 'dak boven het hoofd'. De verhuurder van het pand aan de Endegeesterstraatweg heeft aangekondigd de huur op te gaan zeggen. Ondank vele initiatieven van het bestuur lukt het niet om een andere geschikte locatie te vinden voor de exploitatie van de kringloopwinkel. Ook een verzoek aan de gemeente Oegstgeest om een stuk grond te kunnen pachten is afgewezen. Maar zonder locatie geen SOEK!

De SOEK voorziet al ruim zes jaar in een grote behoefte. Als een kwalitatief hoogwaardige kringloopwinkel maar zeker ook als een ontmoetingsplek voor bezoekers en vrijwilligers heeft de SOEK zijn bestaansrecht bewezen.


Oegstgeester Kringloopwinkel in voortbestaan bedreigd

Als laatste strohalm daarom deze oproep aan alle inwoners en bestuurders van Oegstgeest.

Bent u blij met de SOEK? Wilt u de SOEK kunnen blijven bezoeken om leuke goederen op de kop te tikken, om anderen te ontmoeten? Wilt u de SOEK in staat stellen goede doelen in Oegstgeest te blijven helpen met geldelijke ondersteuning?

Help de SOEK dan met het vinden van een betaalbaar onderkomen! Denk met hen mee. Oefen druk uit op de gemeente Oegstgeest zodat deze kringloop steun krijgt bij het huren van een bestendig pand of bij de aankoop of pacht van een geschikte kavel. Benader politieke partijen om zich hard te maken voor de SOEK.

Zonder een geschikt onderkomen zal het bestuur helaas genoodzaakt zijn de SOEK op te heffen. Met pijn in het hart. Dat laat u toch niet gebeuren!

Soek, Oegstgeester kringloop

soekoegstgeest@gmail.com

De SOEK deelt uit

Ook dit jaar schenken wij weer een aanzienlijk deel van onze omzet aan goede doelen, bij voorkeur aan stichtingen en/of verenigingen uit Oegstgeest. Omdat sociale duurzaamheid een kerndoel van de SOEK is steunen wij in het bijzonder initiatieven die eenzaamheid en armoedebestrijding tot doel hebben.

Om in aanmerking te kunnen komen vragen wij om een goede omschrijving van de organisatie met een recent jaarverslag en het doel van de gift. Bovendien moet de organisatie gecertificeerd zijn.

Als uw instelling in aanmerking wil komen voor een donatie dan kunt u dit voor vrijdag 4 december kenbaar maken per email aan de SOEK.

soekoegstgeest@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding