Collectieve inkoopactie zonnepanelen

groen n Samen met Duurzaam Bouwloket ontwikkelde Gemeente Oegstgeest een tijdelijke collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. De actie maakt het makkelijker en voordeliger voor inwoners van Oegstgeest om zelf duurzame energie op te wekken.

Zonnepanelen zijn een eenvoudige manier om de energierekening te verlagen. Door energie op te wekken met zonnepanelen draag je ook bij aan een gezondere leefomgeving omdat het de vraag naar fossiele brandstoffen vermindert en de CO2-uitstoot verlaagt. Zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee en de investering verdien je in zes tot acht jaar terug.

Het voordeel van een collectieve actie is dat het Duurzaam Bouwloket een hoop voorwerk al heeft gedaan. Met regionale bedrijven is een aanbod samengesteld en via het digitale platform van Duurzaam Bouwloket kun je je eenvoudig aanmelden voor de actie. Ook voldoen de deelnemende bedrijven aan de kwaliteitscriteria van Duurzaam Bouwloket. Ze werken volgens vaste richtlijnen en geven garantie op het uitgevoerde werk.

Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden van het huis, zijn drie pakketten samengesteld: een basis-, premium- en rendementspakket. Op de website gagoedoegstgeest.nl staat meer informatie over de pakketten en hoe je kunt deelnemen.

Tijdens de collectieve inkoopactie regelen de deelnemende bedrijven de aanvraag voor btw-teruggave voor de bewoners.

Speciaal voor de wijken Haaswijk en Morsebel is een extra collectieve inkoopactie georganiseerd voor isolerende maatregelen. Naast dat je met woningisolatie veel energie bespaart, verhoog je ook het wooncomfort aanzienlijk. De actie is beschikbaar voor spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie en het vervangen van beglazing door isolerend glas.

De collectieve inkoopacties zijn beschikbaar tot en met 30 november . Alle informatie over en hoe je kunt deelnemen, vind je op de duurzame site voor gemeente Oegstgeest: gagoedoegstgeest.nl of op duurzaambouwloket.nl/oegstgeest.

Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijke en gratis loket waar je terecht kunt voor informatie en ondersteuning bij het isoleren en verduurzamen van je woning.