Jeroen van Iterson uit Oegstgeest staat volgend jaar op de Volt-lijst bij de Tweede Kamerverkiezingen.
Jeroen van Iterson uit Oegstgeest staat volgend jaar op de Volt-lijst bij de Tweede Kamerverkiezingen. Foto:

Jeroen van Iterson uit Oegstgeest op kieslijst Volt voor verkiezingen

politiek n Ernst Boutkan (Leiden), Sylvia van Laar (Leiden), Jeroen van Iterson (Oegstgeest) en Ger van Eeden (Leiden) zijn verkozen om namens de Europese partij Volt mee te doen met de Tweede Kamerverkiezingen.

Volt doet in 2021 voor het eerst mee met de Tweede Kamerverkiezingen. Ernst Boutkan kreeg al op 6 juni tijdens het congres van de derde plaats op lijst toegewezen, toen de top 6 van de lijst werd vastgesteld. Afgelopen zaterdag op 24 oktober werd de rest van de lijst bepaald. Sylvia van Laar (plaats 10), Jeroen van Iterson (plaats 15) en Ger van Eeden (plaats 24) kregen tijdens het congres genoeg steun van de leden om in maart 2021 Volt te vertegenwoordigen op de kieslijst.

Ernst Boutkan, 24 jaar, is een Master student Bestuurskunde en Algemene Economie. De 26-jarige Sylvia van Laar is in het dagelijks leven bezig met haar onderzoek aan de LUMC.

De 24-jarige Jeroen van Iterson is momenteel bezig met de afronding van zijn Master Politicologie aan de Universiteit Leiden en woont sinds twee jaar in Oegstgeest. Jeroen: “Volt ziet als geen ander hoe enorm de potentie van een écht verenigd Europa is. Dit betekent natuurlijk niet dat wij onze ogen sluiten voor wat er structureel misgaat in de EU. Integendeel zelfs: we hebben grootse plannen om de EU grondig te hervormen en te democratiseren, om zo de Europese burgers centraal te stellen en met elkaar te verbinden.’’

Ger van Eeden is 66 en woont samen met haar vrouw Annet en hond Binck in Leiden. Ze houdt zich bezig met het project “Taalmaatjes”.

Tijdens het congres werd ook het concept-verkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij, die op dit moment in 29 Europese landen actief is, wil zich onder andere hard maken voor een klimaatneutraal Nederland in 2040, gratis onderwijs en herinvoering van de basisbeurs, en een stevig beleid voor innovatie en digitalisering.

Volt is opgericht in maart 2017 en behaalde meer dan een half miljoen stemmen tijdens de Europese verkiezingen.


Wie gun jij een chic kerstdiner?

samen n Op dinsdag 15 december kan iedereen zijn of haar buurman, familielid of kennis, iemand die het in deze tijd echt verdient, verrassen met een chic kerstdiner voor twee.

Het kerstdiner, ook nu weer gemaakt door chef-koks, wordt ditmaal in een chique doos thuisbezorgd met heel veel extra’s erbij.

“Ondanks de coronacrisis willen we dit jaar iets bijzonders doen met kerst, en mensen echt met elkaar in contact brengen,” benadrukt Ivonne Janka.

Er zal in Dorpscentrum Oegstgeest opnieuw voor honderd Oegstgeestenaren ‘op niveau' gekookt worden. Leerlingen van de Leo Kannerschool zullen hierbij helpen. Verschil is dat de maaltijden ditmaal twee-aan-twee thuisbezorgd zullen worden, en dat de grote zaal van het Dorpscentrum dit jaar niet omgetoverd zal worden tot fancy restaurant.

Gun jij iemand een chic kerstdiner? Stuur dan een mail naar redactie@oegstgeestercourant.nl

"Iedereen kan zichzelf, mét een gast die hij of zij bij zich thuis uitnodigt, aanmelden. Voorwaarde is dat de gastheer of gastvrouw voor twee diners betaalt, en dat is slechts 15 euro voor twee personen”


Vijftien euro voor een chic diner voor twee aan huis is natuurlijk erg weinig en daarom moet degene die zich inschrijft, toelichten wie hij als gast thuis uitnodigt en waarom. Het organisatieteam zorgt dat de maaltijd op een zeer feestelijke manier wordt thuisbezorgd.