Oproep:

Weekend thuis

rubriek n Door Corona en de recente sterk beperkende maatregelen in dat kader kunnen ook veel Oegstgeestenaren het wekelijkse weekend niet meer invullen zoals zij dat gewend waren. Als je het realistisch bekijkt is de enige gezelligheid in deze periode alleen nog in gezinsverband in en om het huis te realiseren.

Door John Vroom

‘Weekend Thuis’ dus en dat vraagt voor velen een mind-switch. Maar zodra je aan deze gedachte gewend bent is het ook een nieuwe uitdaging, want er zijn natuurlijk superleuke dingen te bedenken om met elkaar te ondernemen.

Graag horen wij uw nieuwe plannen voor of nieuwe ervaringen van een gezellig ‘Weekend Thuis’ die wij dan publiceren ter inspiratie van de lezers. Mail ze naar redactie@oegstgeestercourant.nl


Lekkernijen van Jottem

smullen n Eigenlijk weet heel Oegstgeest het al: Bij Jottem aan de Louise de Colignylaan maken ze de lekkerste gevulde speculaas. Dit wordt op ambachtelijke wijze en met honderd procent echte amandelspijs van een bakker uit Den Haag.

"Onze gevulde speculaas moet u gewoon een keer geproefd hebben! En weet u er is nog een extra mogelijkheid om de speculaas te kopen. Op vier dinsdagen in november staat Jottem met een kraam op de weekmarkt in Oegstgeest", aldus een woordvoerder. "Ook als u op zoek bent naar een bijzonder sinterklaas of kerstcadeau bent u bij ons aan het goede adres."

Bij Jottem hebben de producten ieder een eigen verhaal: of het nu kaarsen, feestelijke slingers of kaarten zijn. "Over de maker maar ook over de technieken en het materiaal dat gebruikt wordt valt vanalles te vertellen. Alles wat wij verkopen is handgemaakt en dus uniek."

Neem een kijkje op de dinsdagmarkt in Oegstgeest op 10, 17 en 24 november.