Afbeelding
Foto:

Clinic voor E en F-teams Fiks

Korfbal n In deze tijd van corona is het voor alle sportverenigingen improviseren wat nog wel kan. Dus ook voor korfbalvereniging Fiks is het kijken naar de mogelijkheden die nog mogelijk zijn. Jeugdteams mogen trainen, maar niet in competitieverband spelen. Het was het laatste weekend van het, inmiddels afgebroken, eerste helft veldseizoen. Voor jeugdtrainers Youp Coli en Dominic van Welzen reden een leerzame clinic te houden voor de E en F-jeugd.

Ruim 20 kinderen waren aanwezig om een gedegen training te krijgen. Het is een goede zaak om op die manier betrokken te zijn met de jeugd. Dominic en Youp hierover: “Natuurlijk houdt Fiks zich aan de richtlijnen. Vandaar dat we binnen de richtlijnen concreet voor de jeugd trainingsactiviteiten organiseren, zoals deze clinic. Tijdens de eerste lockdown hielden we dergelijke activiteiten, alsmede een vrienden- en vriendinnenochtend”, vertelt Dominic.


Hij wijst erop dat laatstgenoemde activiteit juist leden heeft opgeleverd. Vervolgt: “We willen onze jeugdleden graag vasthouden. Vandaar dat we ze door trainingen en sportieve activiteiten als lid binnenboord willen houden”, legt hij uit. “Met deze clinic hebben we de nadruk gelegd op ontwikkeling van korfballende kwaliteiten. Daarom hebben we aandacht besteed aan goed de bal naar de medespeler te plaatsen.” Goede passing is een essentiële voorwaarde voor optimale aanvalsopbouw. Daarnaast werd hen ook aangeleerd om op de juiste wijze op de korf te schieten.


Tot slot speelden de teams onderlinge partijtjes. Youp Coli vertelt dat ook werd getraind op snelle balvaardigheid; dus goed gooien en vangen. “Het behouden van spelplezier en goede onderlinge contacten zijn elementen die positief op kinderen werken. Gelukkig zien we deze elementen duidelijk terug. En ja, daar doen we het voor”, zegt Youp tot besluit.


Zowel Dominic als Youp maken deel uit van de huidige selectie van Fiks die zo hoog speelt. Aangezien beiden ook in hun dagelijks werk te maken hebben met kinderen (Dominic werkt bij de SKO en Youp als docent lichamelijke oefening), zijn zij de aangewezen personen om jeugd een kwalitatief goede training te bieden met het daarbij behorende spelplezier. Tijdens de training kwam de uitstekende click die zij met kinderen hebben goed naar voren.