De eerste editie van het chique 'Dorps-Kerstdiner' was in 2019 een groot succes. | Foto Willemien Timmers
De eerste editie van het chique 'Dorps-Kerstdiner' was in 2019 een groot succes. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Wie gun jij een chic kerstdiner?

samen n Op dinsdag 15 december kan iedereen zijn of haar buurman, familielid of kennis, iemand die het in deze tijd echt verdient, verrassen met een chic kerstdiner voor twee.

De vrijwilligers achter deze actie, die voor de tweede maal plaatsvindt, moeten dit jaar letterlijk ‘out of the box’ denken, want een diner in het Dorpscentrum zit er vanwege allerlei beperkende coronamaatregelen niet in. Het kerstdiner, ook nu weer gemaakt door chef-koks, wordt ditmaal in een chique doos thuisbezorgd met heel veel extra’s erbij.

Initiatiefnemers Ivonne Janka (Dorpskracht) en Jeroen Jager (chef-kok) zijn enthousiast. “We willen juist in deze tijd, waarin veel mensen het moeilijk hebben en weinig mensen zien, het kerstdiner door laten gaan.” Ze hebben een creatief team om zich heen verzameld, bestaande uit Joop Verdonk (Dorpscentrum Oegstgeest), Pieter Walvaart (Mobile DJ & Felicitatie service), Patrick van Oosten (chef-kok – Leo Kannerschool) en Willemien Timmers (Oegstgeester Courant), dat ook de editie 2020 onvergetelijk zal maken.

“Ondanks de coronacrisis willen we dit jaar iets bijzonders doen met kerst, en mensen echt met elkaar in contact brengen,” benadrukt Ivonne.

Er zal in Dorpscentrum Oegstgeest opnieuw voor honderd Oegstgeestenaren ‘op niveau’ gekookt worden. Leerlingen van de Leo Kannerschool zullen hierbij helpen. Verschil is dat de maaltijden ditmaal twee-aan-twee thuisbezorgd zullen worden, en dat de grote zaal van het Dorpscentrum dit jaar niet omgetoverd zal worden tot fancy restaurant.


Gun jij iemand een chic kerstdiner? Stuur dan een mail naar redactie@oegstgeester-courant.nl

"Iedereen kan zichzelf, mét een gast die hij of zij bij zich thuis uitnodigt, aanmelden. Voorwaarde is dat de gastheer of gastvrouw voor twee diners betaalt, en dat is slechts 15 euro voor twee personen”

Vijftien euro voor een chic diner voor twee aan huis is natuurlijk erg weinig en daarom moet degene die zich inschrijft, toelichten wie hij als gast thuis uitnodigt en waarom. "Het is een kans om mensen die er weinig op uit gaan of kunnen, of die eenzaam zijn, in je eigen woonkamer even in het zonnetje te zetten", licht Jeroen toe. "Misschien ken je iemand met weinig contacten, iemand die lang ziek is geweest, of iemand die pas is ontslagen. Trakteer die buurman, dat buurmeisje of die kennis op een kerstdiner."


Het is dus de bedoeling dat de aanvrager zelf een gast uitnodigt die er echt even uit moet. Het organisatieteam zorgt dat de maaltijd op een zeer feestelijke manier wordt thuisbezorgd. Daarnaast zullen de deelnemers muzikaal verrast worden door Pieter Walvaart.


Gun jij iemand in je omgeving een chic kerstdiner van twee super-chefs? Stuur dan een mail naar redactie@oegstgeestercourant.nl onder vermelding van 'Kerstdiner voor twee' en vertel waarom jouw gast zo'n avond bij jou thuis uit echt verdient. Er is plaats voor vijftig koppels, en bij aanmelding moet vermeld worden waarom de gast echt een avond uit verdiend. Bij meer dan vijftig aanmeldingen zullen de gasten met de 'mooiste redenen' uitgekozen worden.

Jeroen Hiemstra