Evaluatie Dorpsmarketing Oegstgeest

politiek n In 2017 heeft de gemeente de Stichting Dorpsmarketing Oegstgeest een driejaarlijkse subsidie verstrekt.

"We hebben de activiteiten van de stichting geëvalueerd", laat het Oegstgeester College weten. "Uit de evaluatie is gebleken dat de stichting aan alle gestelde voorwaarden heeft voldaan. De organisatie wordt breed gesteund in het dorp en heeft tal van activiteiten geïnitieerd en ontplooid in Oegstgeest, mede door een bijdrage vanuit het bedrijfsleven. De stichting heeft bewezen initiator en belangrijke speler te zijn bij de economische impulsmaatregelen voor het bedrijfsleven, ook gedurende de coronacrisis."


De gemeenteraad zal op donderdag 17 december een besluit nemen over eventuele voortzetting van een financiële bijdrage aan de Stichting Dorpsmarketing Oegstgeest. De stichting zelf zit al vol plannen voor de jaren na 2020.


Oegstgeest drugsdealer aangehouden

politie n Op 29 oktober heeft de politie twee drugsdealers aangehouden.

De eerste kwamen ze tegen op de Warmonderweg in Oegstgeest. Tijdens de controle bleken er in het portier wikkels cocaïne verstopt te zitten. De 22-jarige man uit Leiden is aangehouden.


De tweede zagen agenten rijden op de Willem de Zwijgerlaan in Leiden. Tijdens het rijden zagen zij al dat de bestuurder iets aan het verstoppen was in zijn auto. Tijdens de controle bleek ook deze bestuurder wikkels cocaïne verstopt te hebben in zijn voertuig. De 20-jarige man uit Hillegom is aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen en zullen vernietigd worden. Al het geld dat de dealers bij zich hadden en de twee auto's waar zij in reden zijn ter verbeurdverklaring in beslag genomen.