Opbrengst collecte Nierstichting

geven n Dit jaar zijn de vrijwilligers van de Nierstichting niet met de collectebus langs de huizen gegaan, maar hebben ze als Nierstichtingcollectecomité Oegstgeest e.o. een kaart samengesteld om bij alle mensen in Oegstgeest (en omgeving) in de bus te doen.

'Toch nog bijna €4000 opgehaald'

"Onze collectanten hebben daarbij enorm geholpen, waarvoor veel dank. We gingen ervan uit dat persoonlijk contact altijd het beste werkt, maar we hebben toch nog bijna €4000 opgehaald, €2000 via de QR-code en €2000 via een bankoverschrijving. Alle gevers veel dank daarvoor. Dit is ongeveer vijftig procent van de huis-aan-huiscollecte vorig jaar, die ongeveer €8000 opbracht."

De Nierstichting is heel dankbaar voor deze opbrengst, die zal bijdragen aan betere levensomstandigheden voor nierpatiënten. Om dat te bereiken wordt onder andere hard gewerkt aan onderzoek voor een draagbare kunstnier.


Oude bekende onder invloed

politie n Op 30 oktober zag de politie een oude bekende rijden. De bestuurder was eerder dit jaar gepakt met alcohol en cocaïne achter het stuur. "Onze klanten krijgen uiteraard altijd de aandacht die ze verdienen. Dus deze vaste klant mocht gisteren bewijzen dat hij geleerd heeft van zijn fout. Helaas. De bestuurder bleek te veel alcohol gedronken te hebben en ook bleek er cocaïne in zijn bloed te zitten", aldus de agenten op Facebook. Ook bleek het CBR zijn rijbewijs al geschorst te hebben. De bestuurder was dus niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden en er is door een arts bloed afgenomen.