Afbeelding
Foto: GGD

Aantal nieuwe besmettingen in Oegstgeest daalt licht

corona n Na weken met steeds maar weer een stijging van het aantal coronabesmettingen in Oegstgeest, tekende zich vorige week een lichte daling af.

Van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november werden 85 Oegstgeestenaren positief getest op het coronavirus, blijkt uit de cijfers van de GGD Hollands Midden (zie ook bovenstaande grafiek van de GGD). Dat zijn er 9 minder dan een week eerder, toen de teller op 94 stond. In de afgelopen week zijn er geen Oegstgeestenaren met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen, een week eerder was dat er één. Er liggen nu elf Oegstgeestenaren met de ziekte in het ziekenhuis.

Er zijn deze weken geen Oegstgeestenaren aan de ziekte overleden. Het aantal Oegstgeestenaren dat sinds maart is gestorven aan het virus staat op drie.


Leidse regio

In de Leidse regio was ook in Leiden en Leiderdorp een daling van het aantal nieuwe besmettingen te zien. Leiden ging van 610 in week 43 naar 556 vorige week, Leiderdorp telde vorige week 116 besmettingen, wat 24 minder is dan de week ervoor. Zoeterwoude bleef stabiel op 32 nieuwe besmettingen. Alleen in Voorschoten werd een stijging geregistreerd: in de afgelopen week waren daar 101 besmettingen, een week eerder waren het er 74.


Al met al is de situatie nog altijd zeer zorgelijk. Bekeken over de hele veiligheidsregio Hollands Midden steeg het aantal nieuwe besmettingen afgelopen week met 3703, wat iets meer is dan de 3663 de week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnames in Hollands Midden kwam uit op 45 en bleef daarmee stabiel. 24 regiobewoners overleden aan het virus, dat zijn er tweemaal zoveel als een week eerder. Omdat het aantal nieuwe besmettingen nog niet daalt, zullen de aantallen ziekenhuisopnames en overlijdens naar verwachting ook de komende weken hoog blijven.


Staatsloterij steunt lokale ondernemers

staatsloterij n Nu door de coronacrisis veel mensen meer tijd thuis doorbrengen én niet buiten de deur kunnen eten, willen ze zichzelf thuis verwennen.

Iedereen heeft behoefte aan genietmomenten, zeker in deze tijd. Speciaalzaken kunnen deze behoefte heel goed invullen, maar hebben vaak niet de middelen om op te boksen tegen het communicatiegeweld van de grote (online) spelers. Daarom steunt de Staatsloterij de lokale ondernemers met het initiatief ‘Gewoon van hier’. Zo ook in Oegstgeest. Dit initiatief wordt ook in 11 andere gemeenten uitgerold; Baarn, Bergen, Bunschoten, Heemstede, Katwijk, Krimpen aan den IJssel, Noordwijk, Rhenen, Stede Broec, Waddinxveen en Wassenaar.

Voor de actie ‘Gewoon van hier' koopt Staatsloterij ‘lokale juweeltjes' van kleinere ondernemers en bundelt deze producten in drie samengestelde lokale pakketten per plaats. De pakketten bevatten verschillende soorten producten en hebben een waarde van ruim 50 euro. Daarnaast worden de lokale ondernemers op verschillende manieren gepromoot; via advertenties, een huis-aan-huis foldercampagne en online via onder andere sociale media.

Kijk voor meer informatie op pagina 6 van deze krant of op www.gewoonvanhier.nl/oegstgeest.