Bij de start van het plantseizoen worden nieuwe bomen in de Julianalaan geplant. | Foto AW Groep
Bij de start van het plantseizoen worden nieuwe bomen in de Julianalaan geplant. | Foto AW Groep Foto: AW Groep

'Bomen Julianalaan komen terug'

groen n Veel Oegstgeestenaren hebben de afgelopen weken vragen gesteld aan de gemeente over het kappen en terug-planten van bomen in de Julianalaan. "Het trottoir ziet er strak uit, maar waar komen de bomen nu?" vraagt men zich af.

"Het trottoir is in één keer betegeld", legt een woordvoerder van de gemeente uit. "Dat is prettiger én veiliger voor bewoners omdat er geen gaten in het nieuwe trottoir overblijven en het is goedkoper. De grond voor de nieuwe bomen ligt er echter al en de aannemer weet waar de bomen komen."

Bij de start van het plantseizoen, dat loopt van november tot maart, haalt de aannemer de benodigde tegels weg en plant de bomen. Direct daarna wordt ook de boomspiegel aangelegd. In het eerste deel van de Julianalaan worden vanaf november 25 prunussen (Prunus 'Umineko') aangeplant.


'In november worden nieuwe prunessen geplant'

"In alle straten in Oranjepark volgt het bomen planten het grondwerk. Dat wil zeggen dat de bomen pas geplant kunnen worden als het grondwerk klaar is. Is dat het geval in het plantseizoen, dan kunnen de bomen natuurlijk direct geplant worden. Anders wordt het trottoir eerst dichtgestraat. We wachten dan op het eerstvolgende plantseizoen."


ASC richt vizier ook op meisjesvoetbal

voetbal n ASC heeft dit seizoen het eerste meisjesteam ingeschreven. De bedoeling is dat er nog dit seizoen twee meisjesteams worden ingeschreven in de categorie MO8, MO9 of MO10. Het gaat dus om meisjes van 7 tot en met 10 jaar.

Hoofd jeugdopleiding Rob Gieben: "Het meisjes/vrouwenvoetbal is met name na de successen van de Oranje Leeuwinnen explosief gegroeid. Binnen ASC zijn er al diverse damesteams ingeschreven en spelen meisjes in de onderbouw samen met jongens. Na de verhuizing naar ons nieuwe complex hebben we in eerste instantie gezorgd dat met het oog op de technische organisatie het fundament optimaal verzorgd is waarop we vervolgens zijn gaan bouwen. We kunnen na enkele jaren zeggen dat het 'dak’ er op zit en er een Football Academy is gerealiseerd om trots op te zijn. Binnen de ASC Football Academy ressorteert de opleiding, de techniekschool en de keeperschool. Maar stilstand is achteruitgang en dus blijven we bezig om het beleidsplan verder uit te rollen."

Besloten is om voor dit seizoen drie meisjesteams in te schrijven in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar, waarvan de inschrijving van het eerste meisjesteam (MO9-1) reeds is gerealiseerd.

"Dus zijn er meisjes in de leeftijd tussen 7 en 10 jaar die heel graag willen voetballen in een meisjesteam bij één van de gezelligste clubs in de regio, meld je dan snel aan. Wil je eerst een paar keer komen trainen en even ontdekken of je het echtleuk vindt, meld je dan ook aan. Onze meiden trainen op dinsdag en donderdag en op zaterdagochtend zal er een wedstrijd worden gespeeld."


Informatie: Ruben Dutrieux: 0614-590590 of Rob Gieben: 0654-628014

Bij de start van het plantseizoen worden nieuwe bomen in de Julianalaan geplant. Enkele grote bomen zijn blijven staan. | Archieffoto 2016 W. Timmers