Halloween

knutselen n Het KunstKasteel organiseert drie maal dezelfde workshop in het kader van Halloween. De bedoeling is dat kinderen iets maken dat ‘lekker eng’ is en ‘leuk griezelig’.

Het is uitdrukkelijk níét de bedoeling om kinderen bang te maken. De kinderen krijgen een skelet en spinnen en kiezen zelf wat ze daar omheen maken.

De workshops vinden plaats op zondag 25 en woensdag 28 oktober van 14-16 uur; op vrijdag 30 oktober van 16-18 uur.

Minimumleeftijd is zes jaar (vanwege motorische vaardigheden), maar een vader of moeder kan daar het beste over oordelen.

Deelname kost 17.50 per kind per middag. Dat is inclusief alle materialen en iets lekkers. Betaling geschiedt via een betaalverzoekje. Opgeven is noodzakelijk. Dat kan via een appje naar 06-23521164 onder vermelding van de naam van het kind én de datum van de workshop die gekozen is. Het KunstKasteel ligt aan de Rhijngeesterstraatweg 191 achter het Huis Ampijoloe.


Doe mee met de cursus 'Digisterker'

online n Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Oegstgeest woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Oegstgeest de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. De eerste van de vier lessen is op vrijdag 30 oktober. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Teylingen en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen.

De cursusdagen zijn vrijdag 30 oktober, 13, 20 en 27 november van 10:00 tot 12:00 uur in de bibliotheek in Oegstgeest. De kosten zijn € 15,00 voor leden en € 20,00 niet-leden.

Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur op dinsdag plaats van 14:00-16:00 uur.


Volkshuis

cultuur n Op vrijdag 30 oktober organiseert het Centrum voor Amateurkunst Leiden een Open Podium in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis.

Geniet van optredens van strijktrio Stringz, kleinkunstenaar Coen van der Geest, singer-songwriters Martijn Krale en Marko Poucki en vocal group The Young Vocals. De avond begint om 20.00 uur. Entree is gratis, vooraf reserveren is verplicht. 071 516 16 26 / 0900 23 23 000 / www.BplusC.nl