Wilhelminapark en de Oranjewijk zijn goed terug te zien.
Wilhelminapark en de Oranjewijk zijn goed terug te zien. Foto:

Dwaaltocht Nieuw-Rhijngeest

wandelen n Als je de wijk Nieuw Rhijngeest vanaf de Rijnzichtweg binnenkomt op het Rustenburgerpad beland je meteen in het centrum van deze nieuwe wijk.

De architectuur van basisschool Het Dok steekt af bij de rest van de wijk. Met zijn moderne architectuur is het een opvallend gebouw in een retro jaren dertig wijk.

In de tijdelijke noodgebouwen naast deze school zitten een gezondheidscentrum en extra lokalen voor de school, die al te klein geworden is. Plannen voor een nog te bouwen gezondsheidscentrum met daar bovenop de uitbreiding van basisschool Het Dok liggen klaar en volgens planning zal dit gebouw voor de zomervakantie van 2021 opgeleverd worden.

Als je het Rustenburgerpad verder wandelt richting de Rijn kom je bij de plek waar in de toekomst een haven met horecagelegenheid gerealiseerd gaat worden.

Links zie je de Joop van der Reijdenbrug, deze voet- fietsverbinding verbindt de wijk Nieuw Rhijngeest met de Valkenburgse wijk Het Duyfrak.

Naar het zuiden lopend over de Rhijnhofweg bevindt zich aan je linkerhand een woonwijk met veel gevarieerde woningtypes.

Deze nieuwe wijk is gebaseerd op de wijken het Wilhelminapark en de Oranjewijk gebouwd begin 1900.

Dwalend door deze wijk zal je veel leuke plekjes, doorzichten en architectonische details ontdekken.

Terug wandelend naar de Rhijnhofweg wordt aan de overkant tegen de Rijn aan Kop van Rhijn gebouwd. De weg verder wandelend kom je bij het park Landskroon. Aan het begin en het einde van het park kun je onder de A44 doorsteken en verder wandelen in het gebied van Endegeest.

Verder wandelend langs de Rhijnhofweg ligt tussen het park Landskroon en Corpus nu nog een braakliggend terrein waar in de toekomst het Bio Science Park Oegstgeest ontwikkeld wordt. In Nieuw Rhijngeest kan men dus de komende jaren nog veel wandelen en dwalen om alle nieuwe ontwikkelingen te ontdekken. Kristin Vossen