Gedachtenis overledenen zondag 1 november

aanpassing n Elk jaar, rond 1 en 2 november, gedenkt de Protestantse Gemeente te Oegstgeest (PGO) de gemeenteleden die tussen begin oktober van het vorige jaar en eind september van dit jaar zijn overleden. Als gevolg van de ontwikkelingen en extra corona-maatregelen heeft de PGO de opzet aangepast.

De dienst op zondagmorgen 1 november is voor iedereen te volgen op www.kerkdienstgemist.nl.
Gezien het bijzondere karakter van de dienst en het beperkt aantal bezoekers worden de nabestaanden van de overledenen specifiek uitgenodigd om in de dienst aanwezig te zijn. Conform de regels worden zij gevraagd zich aan te melden.

De Groene of Willibrordkerk is, na afloop van de dienst, te bezoeken door de genodigden. Ook hiervoor worden zij gevraagd zich aan te melden voor een tijdslot.

Ds. Iris van der Heul: "We vinden het verdrietig, maar ook noodzakelijk vanwege de maatregelen, om deze restrictie te moeten doen. We rekenen op uw begrip en voelen ons in Christus met u verbonden en hopen dat iedereen via de website de dienst met ons meeviert."

Meer informatie is te vinden op www.pgoegstgeest.nl.


Allerzielenconcert

muziek n Het Allerzielenconcert van Cappella pro Cantibus in samenwerking met de Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGO) is inmiddels een gevestigde traditie.

Dit jaar zoekt Cappella de bezinning in de warme klanken van de Late Romantiek, met werken van Cornelius, Wolf en Rheinberger. De zangers worden begeleid door Leonard Seeleman, de nieuwe organist van de PGO. Het koor staat onder leiding van Rens Tienstra.
De koorzang, die dit jaar, vanwege het coronavirus, via beeld en geluid te zien en te horen is, wordt afgewisseld met lezingen van gedichten en live orgel- en pianospel. Er zullen kaarsen branden ter nagedachtenis van de overledenen.
Men kan dit jaar maar een beperkt aantal bezoekers toelaten. Het concert zal daarom tweemaal worden uitgevoerd: op zaterdag 31 oktober ’s middag en ’s avonds. Het avondconcert zal ook via een videoverbinding te volgen zijn. Aanmelden kan via de website www.pgoegstgeest.nl, waar men een aanmeldlink voor de concerten vindt. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

31 oktober • 16.00 uur en 20.15 uur • Duur: 1 uur • Regenboogkerk, Mauritslaan 12 • Toegang: gratis. Er kan deze keer geen uitgangscollecte gehouden worden. Een bijdrage kan worden overmaakt naar het rekeningnummer uit het programmaboekje • De link naar de video-livestream van de uitvoering van 20.15 uur op www.pgoegstgeest.nl.