Spaans geld helpt

geven n Wie nog peseta’s heeft liggen, de Spaanse munteenheid van voor de euro, kan die nog dit jaar blinden maximaal mee helpen.

Volgend jaar zijn peseta’s niet meer inwisselbaar tegen euro’s.

Bij Albert Heijn, Terweeplein 3 in Oegstgeest staat een verzamelzuil. Daarin verzamelt de Lionsclub Leiden Lugdunum Dualis oud en vreemd geld. Met de opbrengst worden staaroperaties in de ontwikkelings landen betaald. "Lever alstublieft de peseta’s die u nog heeft voor 15 november in."


Roeier overleden na aanvaring

rijn n Op dinsdagavond 13 oktober vond op de Oude Rijn een noodlottige aanvaring tussen een groot zandschip en een roeiboot met zeven opvarenden plaats. De opvarenden, van Roeivereniging Ferox, raakten allemaal te water. Eén van de roeiers werd na reanimatie vervoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde om tien voor half negen ter hoogte van de Joop van der Reijdenbrug tussen Valkenburg en Oegstgeest. Direct werden brandweereenheden uit de wijde omgeving ter plekke gestuurd, evenals ambulances en een traumahelikopter.

Na de klap konden zes roeiers op eigen kracht uit het water komen. De schipper van de andere boot heeft, naar verluid, het laatste slachtoffer uit het water gehaald. Deze 63-jarige roeier is afgelopen donderdag overleden.