Connie ontvangt haar prijs, een uitvergrote foto die in de hal van Lancelot zal komen te hangen, uit handen van Willemien Timmers.
Connie ontvangt haar prijs, een uitvergrote foto die in de hal van Lancelot zal komen te hangen, uit handen van Willemien Timmers. Foto:

Burendag met fotowedstrijd

ontmoeting n Ook dit jaar werd er door de bewoners van appartementsgebouw Lancelot in Poelgeest een burendag georganiseerd. Het thema van de bijeenkomst op zaterdag 10 oktober was 'de natuur rond het gebouw'.

Geïnteresseerde bewoners kregen een uiteenzetting bij de molen 't Poeltje ('Elisabeth') door de molenaar Frans Verra, en vervolgens ging iedereen naar een speciaal afgezet gedeelte van de parkeergarage waar de uitslag van de fotowedstrijd bekendgemaakt werd door Willemien Timmers, eindredacteur van de Oegstgeester Courant. Er was aan de bewoners gevraagd om een foto in te sturen van een mooi natuurfenomeen in de belendende polder.

De winnares was Connie, die met haar foto van een opvliegende watervogel veel indruk maakte.

In de ruime garage kon op afstand prima gezellig bijgepraat worden door de buren, die het, ondanks het slechte weer, een zeer geslaagde middag noemden.


Aanvragen Roelant Oltmans Fonds 2020

steun n Er kan weer aangevraagd worden voor een bijdrage uit het Roelant Oltmans Fonds.

Het fonds is opgericht in 1997 ter gelegenheid van het behalen van Olympisch Goud van het Nederlands Herenhockeyteam onder leiding van plaatsgenoot Roelant Oltmans.

Getalenteerde sporters of sportverenigingen woonachtig of gevestigd in Oegstgeest, die graag naar de top willen maar misschien een handje geholpen moeten worden door middel van een bijdrage uit het Roelant Oltmans Fonds om nog beter te kunnen presteren, kunnen in aanmerking komen hiervoor.

Een aantal sponsors en een bijdrage van de Gemeente zorgen ervoor dat het fonds dit kan doen voor de Oegstgeester jeugd.

"Zo'n bijdrage uit ons fonds, die gebruikt moet worden voor je sport, is een stimulans om nog harder te trainen, nog gemotiveerder te worden en daardoor nog hoger op te komen", aldus Marijke Coulier. "Ben je tussen de 8 en 18 jaar, meldt je dan aan voor een bijdrage." De aanvragen kunnen tot 1 november per email worden ingediend bij de secretaris van het fonds. m.coulier@roelantoltmansfonds.nl