Afbeelding
Foto:

Inzameling oude mobieltjes en smartphones

doneren n Al jaren zamelt Dorcas oude gebruikte mobieltjes en smartphones in. Een recyclebedrijf doneert Dorcas ongeveer 4 euro per ingezameld exemplaar.

De opbrengst van deze actie is bestemd voor hulpverlening aan de allerarmsten in Oost-Europa, Afrika, alsmede voor hulp aan mensen in vluchtelingenkampen in bijvoorbeeld Jordanië.

Wat gebeurt er met de ingezamelde telefoons? Werkende toestellen worden nagekeken en onderdelen die defect zijn worden vervangen. De gerepareerde exemplaren krijgen een tweede leven. Toestellen die niet meer werken, worden gerecycled door alle (edelmetalen eruit te halen. Deze materialen worden weer gebruikt bij de productie van nieuwe telefoons. Dit bespaart grondstoffen, hetgeen goed is voor het milieu.

Wat is Dorcas? Dorcas is een internationale Christelijke hulporganisatie die in zo’n twintig bovengenoemde landen 175 projecten ondersteunt. Doel is dat de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging hulp ontvangen. Er zijn ook projecten waarin scholing wordt gegeven aan de mensen om zelfvoorzienend te worden. Meer weten over Dorcas? Ga naar www.dorcas.nl of vraag informatie via info@dorcas.nl.


Inleveradres voor oude mobieltjes en smartphones:

Wim van Tuijl
M.H. Tromplaan 33 (Trompenburg)
Oegstgeest
071-5153915
Bij afwezigheid kan men de telefoons in de brievenbus deponeren.