Afbeelding
Foto:

Petitie voor behoud Waterrad Poelgeest

redden n Er is een online-petitie gestart om het Waterrad in Poelgeest te redden. Het college van burgemeester en wethouders wil het kunstwerk slopen. Als reden voor sloop noemt het college veiligheidsredenen. Het college verwijst hierbij naar twee incidenten in veertien jaar tijd.

Bewoners van Poelgeest en anderen uit Oegstgeest en omstreken zijn gehecht aan dit kunstwerk. "Het waterrad is belangrijk voor de identiteit van de wijk en één van de mooiste moderne kunstwerken in Oegstgeest. Het werk van kunstenaar Hanshan Roebers markeert de waterstromen in de wijk Poelgeest. De buurtbewoners zijn niet betrokken bij de beslissing tot sloop. Daarnaast vragen ze zich af of met de kunstenaar serieus naar oplossingen is gekeken voor eventuele veiligheidsproblemen. Direct slopen is wel heel rigoureus", aldus de wijkbewoner die de petitie begon.

De petitie kan worden getekend door iedereen in Oegstgeest e(en omstreken) die begaan is met dit kunstwerk. Let op: na ondertekening krijg je een mail op je stem te bevestigen, pas daarna is je ondertekening geldig.

Red het Waterrad, teken de petitie op https://waterradpoelgeest.petities.nl.


Heel Oegstgeest recyclet: e-waste met gratis puzzel bij de milieustraat

inleveren n De gemeente Oegstgeest doet mee aan de Nationale Recycleweek (12 - 18 oktober). Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en lampen (e-waste) ontvangen bij de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes).

Toch nog een tweede leven voor je apparaat? Denk dan aan de Kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.


De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Meer informatie: wecycle.nl/consumenten.


Beelden bij de Wereldwinkel

fairtrade n De Wereldwinkel aan de Ommevoort heeft een nieuw aanbod Serpentijn en Springstone beelden, combinaties van ruwe en gepolijste steen uit Zimbabwe.

De steensoort Serpentijn wordt praktisch aan de oppervlakte van de Great Dyke Bergrug gevonden en heeft diverse kleuren en hardheid. De Serpentijn beelden staan ook bekend als Shona sculpture, Afrikaanse traditie met Europese invloed.

Springstone, een harde zwarte steensoort wordt onder meer bewerkt door Aaron Kapembeza in zijn eigen galerie en beeldentuin vlakbij Harare. Kampembeza en anderen verbeelden diverse thema’s (mensenrechten, emancipatie, spelende kinderen en oude mannen) op naturalistische en gestileerde wijze.


Wereldwinkel Oegstgeest

Lange Voort 2-J

Tel: 071 523 7600

Afbeelding