Parkinson Café

ontmoeting n Donderdag 15 oktober is iedereen van harte welkom voor de bijeenkomst van het Parkinson Café in de grote zaal van het Dorpscentrum.

Op het programma staat een ontmoeting met Marissa Compier, fysiotherapeut, Parkinson-proof sporten en sporten in groepen.

Marissa Compier is werkzaam bij Sport Medisch Centrum Oegstgeest als fysiotherapeut. "Sinds 2015 ben ik actief in het Parkinsonnet. Vanuit mijn jeugd ben ik altijd bezig geweest met sporten en heb deze op verschillende niveaus beoefend. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd als MSc. Sportfysiotherapeut. De combinatie van deze specialisaties geeft mij veel voldoening in mijn werk waarbij sport de kwaliteit van leven kan verhogen." 15 oktober wil zij het hebben over ‘Sporten met Parkinson’. Naast informatie en inventarisatie is er ook aandacht en tijd voor praktische voorbeelden.

Bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden door een mail te sturen naar info@parkinsoncafe-oegstgeest.nl.

Er mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn inclusief vrijwilligers en stuurleden. "Wij zullen de meldingen op volgorde van binnenkomst verwerken. Wij verzoeken u tevens om een mondkapje te dragen en dat pas als u zit af te doen en bij weggaan weer om te doen."

Inloop vanaf 13.30 uur (start 14.00 u) tot ongeveer 16.00 uur, in de grote zaal van het Dorpscentrum.


Cursus Marifonie bij K&O

cursus n In het najaar is er weer een cursus Marifonie bij K&O Katwijk.

De marifoon is een belangrijk veiligheidsmiddel aan boord. Vooral op de doorgaande vaarwegen, waar beroeps- en pleziervaart elkaar kruisen, is de marifoon het communicatiemiddel bij uitstek.

Lesdata: dinsdag 3 en donderdag 5 november. Tijd: 19.15-21.45 uur. Kosten : € 45,-

Inschrijven via de website: www.kenokatwijk.nl

Voor info: K & O Katwijk, maandag tot en met vrijdag van 9-12 uur, 071-4016400.


Wisseltruc en bekeuringen

politie n Op 8 oktober zag een agent op de Willem Einthovenstraat een auto met hoge snelheid de afrit nemen van de N206. Bij het zien van de politie trapte de bestuurder het gas in.

De bestuurder haalde 90 km/h op een stuk waar 30 km/h is toegestaan. Eenmaal de bocht om besloot de bestuurder de auto uit te springen en snel van plek te wisselen met de bijrijder. Dit allemaal gewoon in het zicht van de agent. Deze trapte dan ook niet in de grote wisseltruc. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs en een ongeldig rijbewijs te hebben. De 19-jarige man uit Noordwijk is aangehouden. Voor deze twee feiten en de snelheid zal er proces-verbaal opgemaakt worden.