LOHC won met 4-0. Dankzij deze zege blijven de dames samen met Breda en Push na vier speelrondes aan kop in de Overgangsklasse poule A. Foto:

Dames Leiden winnen van Zwolle

hockey n Deze week stond de uitwedstrijd tegen Zwolle op het programma voor Leiden dames 1. Na drie rondes stond Leiden op 7 en Zwolle op 6 punten, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na een goede trainingsweek waarbij de dames onder andere een gasttraining hebben gekregen van international Bjorn Kellerman – gingen ze met een goed gevoel richting Zwolle. Na een lange rit begonnen ze gefocust aan de warming-up op het blauwe Zwolse veld.

Alhoewel Zwolle scherp begon aan de wedstrijd en tijdens de eerste vijf minuten veel balbezit had, werd Leiden tijdens het eerste kwart al snel de dominerende ploeg. Dit resulteerde in de tiende minuut in de eerste goal voor Leiden. Na een prachtige actie en assist van Roosje Nolet tikte Milou Thibaudier de bal uit de lucht in de goal. 1-0 voor Leiden. Milou had de smaak te pakken, want na een goede press van Leiden op de verdediging van Zwolle kreeg zij de bal in de cirkel en scoorde met een mooi backhandschot laag in de lange hoek. Helaas werd deze mooie goal afgekeurd, in verband met een eerdere overtreding van Leiden.

In het tweede kwart forceerde Leiden uit een gevaarlijke aanval over de linkerkant de derde aanvallende strafcorner van de wedstrijd. Milou Thibaudier had iets goed te maken na haar afgekeurde goal en tipte de bal in de 33e minuut hard en hoog in het dak. 2-0 was daarmee ook de ruststand. Dit duurde echter niet lang, want vlak na rust, in de 36e minuut, wist Leiden weer te scoren. Na een prachtige diagonale pass van Annick de Boer, die Machteld Meijer mooi aannam kwam de bal bij Lisa van der Geest terecht, die de bal met een hoge backhand uit de lucht in de goal wist te krijgen: 3-0! In ditzelfde kwart forceerde Leiden in de 44e minuut nog een strafcorner, die Annick de Boer goed benutte en met een hard en direct schot de 4-0 op het scorebord zette.

Tijdens het laatste kwart probeerde Zwolle nog alles op alles te zetten door hoge druk te spelen op de verdediging van Leiden. Zij haalden hiermee nog wel een strafcorner, maar wisten niet te scoren. Dit resulteerde na 70 minuten in een 4-0 overwinning voor Leiden. Dankzij deze zege blijven de dames samen met Breda en Push, die ook beiden wisten te winnen, na vier speelrondes aan kop in de Overgangsklasse poule A. Met een goed gevoel terug in de auto dus en op naar volgende week!

Zondag 4 oktober speelt Leiden D1 om 12.45 uur op eigen veld tegen Fletiomare.