Afbeelding

Fiks blijft lang in het spoor van titelkandidaat Tempo

Korfbal n Fiks is met de eerste seizoensnederlaag geconfronteerd. In Alphen a.d. Rijn verloor de formatie van trainer Aad van Rijthoven nipt met 19-18.

De uitslag bewijst het spannende wedstrijdverloop. Alleen rond de zesde minuut kende Tempo een voorsprong van 5-2. Kenmerkend in deze ontmoeting was dat Fiks tot en met het einde met nipt verschil achter de tegenstander liep. Niet minder dan 10 keer kwam Fiks op gelijke hoogte. Aad van Rijthoven: “Tempo kon beschikken over twee heren die ervaring hebben met spelen op het hoogste landelijke niveau. Fiks is zonder meer een team met veerkracht en doet er alles aan om in de wedstrijd te blijven. Dit werd in deze ontmoeting, gezien het scoreverloop, onomstotelijk bewezen. Het verklaart ook de ruststand van 12-11. “Het enige minpuntje is dat de aanval van Fiks soms te veel op de doorbraak wil spelen en daarbij balverlies lijdt”, onthulde Aad.
In de tweede helft kwam Tempo een paar keer twee punten voor, maar had geen enkel moment garantie op de zege. Na 19-18 twee minuten voor tijd zag Mart Hortensius in de slotseconden een schot uit de korf tollen en daarmee verdween de hoop op alsnog een gelijkspel. Overige scores: Roy Vreeken, Melissa Heijne, Michelle Rozenbroek, Roy Vreeken, Ilse Hazekamp, Jan Anholts en Lianne Anholts. Komende week staat de ontmoeting tegen Groen Geel, de andere titelkandidaat, op het programma. De wedstrijd is op zaterdag 3 oktober thuis om 16.00 uur.