Jan Wolkers en Onno Blom voor ‘het grote gele doek’ foto: Tessa Posthuma de Boer;
Jan Wolkers en Onno Blom voor ‘het grote gele doek’ foto: Tessa Posthuma de Boer; Foto: Tessa Posthuma de Boer

Kinderboekenweek

lezen n Op 30 september om 14.00 uur is de start van de Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Bollenstreek vestiging Oegstgeest aan de Lange Voort.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: “En toen.. Van rooksignalen tot aan WhatsApp.”

Pieter Welvaart (Double U productions) is hier bij met zijn muzikale bakfiets zodat er mee gedanst kan worden.

Joëlle Lieftink, 11 jaar, zal haar gedicht waarmee zij één van de winnaars was van de gedichtenwedstrijd van Dorpsmarketing Oegstgeest vorig jaar, ook voorlezen. Vervolgens gaat iedereen om 14.30 uur naar binnen in de jeugdhoek van de Bibliotheek waar, op veilige afstand, voorgelezen wordt.


Unieke wandeling door Oegstgeest in Wolkers-maand

wandelen n Dorpsmarketing Oegstgeest zal de maand oktober in het thema zetten van Jan Wolkers. In deze maand was Jan Wolkers zijn geboortedatum (26 oktober) en zijn datum van overlijden (19 oktober).

Er zal onder andere een “Terug naar Oegstgeest”/Wolkers brood verkocht worden bij bakkerij Hugo de Groot in de De Kempenaerstraat met onder andere Turks fruit (krenten, rozijnen en dadels) erin.

Er is ook speciaal een podcast gemaakt voor Oegstgeest door Onno Blom met een wandeling door het leven van Jan Wolkers. Het accent ligt op de periode dat hij in Oegstgeest opgroeide, er zullen vele wetenswaardigheden over Wolkers in deze unieke podcast naar voren komen. Ook zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden waaronder de Wolkers wandeling onder begeleiding van de Oegstgeestenaar Jolanda Bisselink en de wandelclub Oegstgeest.

De Wolkers wandelingen zijn speciaal in de herfstvakantie op zaterdag 17 oktober en woensdag 21 oktober. Vertrek is vanuit het pop-up streekhuis op het landgoed Kasteel Oud-Poelgeest. Verzamelen om 14.00 uur met een kopje koffie of thee. Vooraf inschrijven is verplicht, afhankelijk van het aantal inschrijvingen is de maximale groepsgrootte 8 personen. Inschrijven kan via: mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl. De kosten zijn €7,50,- per persoon –inclusief een speciaal verrassingstasje. Cash betalen is gewenst. Vergeet niet om goed schoeisel aan te trekken! Wandeling duurt anderhalf uur.